ISPARTA ÜS OLDU

TBMM Milli savunma Komisyonu üyesi,AK panrti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İHA,SİHA VE ATAK helikopterlerinin bakımının bir yıldır Isparta kara havacılık okulunda yapıldığını söyledi.

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde medya mensuplarına önemli açıklamalar yaptı.27. ve 28 dönem Isparta Milletvekili olarak ilimizi TBMM temsil eden ve iki dönemdir Milli savunma komisyonunda görev yapan Gökgöz, komisyonda yer almasının avantajlarını ilimiz rehine kazanımlar sağlayarak kullandıklarını dile getirdi. Milletvekili Gökgöz, Kara havacılık okulunun ilimize gelmesi ile birlikte önemli bir misyon üstlendiğini belirterek şunları söyledi. “

Türk silahlı kuvvetlerinin envanterine giren ve son yıllarda dünyanın ilgi ile izlediği İHA, SİHA ve ATAK helikopterlerinin bakımı ve revizyonu Isparta Kara havacılık okulunun hangarlarında bir yıldır yapılıyor.

Bedelli askerlikteki eğitim merkezi Isparta’ya 21 günde askerler geliyor. Bütün bunlar benim Milli savunma komisyonunda olmamın avantajı. Bulunduğumuz makam ve mevkii Isparta’nın menfaatine kullanmaya devam ediyoruz. Uçakların bazı parçaları burada yapılıyor, torna atölyelerinde işleniyor, TOGG’un en önemli parçalarından birisinin Isparta’da yapıldığını biliyor musunuz? Mehmet Özçoban isimli arkadaşımız TOGG araçlarının bir parçasını üreterek Bursa’ya TOGG’un üretildiği fabrikaya gönderiyor.

Yine bir arkadaşımız var, meyve konsantresi yapıyor ve ürettiği ürünün tamamını yurt dışına gönderiyor. Meyvenin merkezi buralar. Çilek, elma, portakal, narenciye ne varsa bu fabrikada üretilip yurt dışına gönderiliyor. Poyrazoğlu firmasında şu anda 400 kişi istihdam ediliyor ve kapasiteyi bin kişiye çıkaracaklar. Yatırım, istihdam, ihracat, üretim üzerine çalışanları destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz. Meyve ihracatı noktasında Hindistan ile ihracat kısmını çözenlerden birisiyim. Aslında her birimiz bulunduğumuz mevkilerde bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu bize, önemli olan bu dünyada hoş bir seda bırakabilmek.’ dedi.