SD HAVALİMANIMIZ ISPARTA’YI UÇURUYOR

DHM işletmesine bağlı Süleyman Demirel Havalimanı her geçen gün büyüyerek gelişiyor. Havalimanımız hava ve yer hizmetleri ile Türkiye’nin en donanımlı havalimanı olma özelliği ile bölgemize hizmet veriyor.

Devlet Hava meydanları işletmesine bağlı Isparta Süleyman Demirel Havalimanı verdiği hizmetlerle adından övgü ile bahsettiriyor. SD Havalimanı Müdürü Üzeyir Cihan’ın Isparta yerel basını ile bir araya geldiği ziyarette, Ispartalı gazeteciler SD Havalimanında yapılan çalışmaları yerinde inceleme imkanı buldu. Hava ve yer hizmetlerinde Türkiye’ye örnek olacak çalışmaların mimarı, başarılı ve çalışkan müdürü Üzeyir Cihan, 1997 yılında yapılan Havalimanının bugüne kadar üzerine konularak daha da geliştiğini ve örnek bir havalimanı olduğunu belirterek şunları ifade etti. “ Toplumu yakından ilgilendiren durumlarda halkı haberdar etmek için objektif bir şekilde, zorlu şartlara rağmen gece gündüz demeden görev yapan siz basın mensuplarını burada ağırlamaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Gazetecilerin yerinde incelediği ve fotoğrafladığı Süleyman Demirel Havalimanında yapılan çalışmalar şu şekilde, “25.07.1997 tarihinde hizmete giren havalimanı; 2.200.000 metrekare arazi üzerine kurulu, iç ve dış hat olmak üzere toplam 4290 metrekarelik yıllık 1.500.000 yolcu kapasiteli terminale 3000*45 metre piste sahip olup tarifeli olarak haftanın 5 günü İstanbul, bir günü Tahran-Tebriz ile hac ve umre seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca yöremiz insanının havalimanından en iyi şekilde faydalanabilmeleri için İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı seferlerinin gerçekleşmesi doğrultusunda yoğun çalışmalar devam etmektedir.

Havalimanı bünyesinde yer alan Çelebi Hava Servisi, Er-Ah Havacılık Okulu, Asal Havacılık, Petrol Ofisi, ACM Air Charter gibi şirketler yer almakta ve 258 kişiye istihdam sağlamaktadır. Er-ah havacılık okulu 78 personel, ortalama 120 öğrenci ve stajyerle birlikte pilot eğitimi faaliyetlerinde bulunmaktadır. Kar mücadele, genel temizlik ve idari faaliyetlerde kullanılmak üzere toplam 31 adet aracımız mevcuttur.

Denetimlerden başarıyla geçen Süleyman Demirel Havalimanı, İç ve Dış Hatlar Terminal İşletme Ruhsatı, ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, Sıfır Atık Belgesi ve Engelsiz Havaalanı Projesi kapsamında Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazandı.

Ayrıca havalimanında yürütülen projeler kapsamında; giriş kontrol noktası standartlara uygun hale getirilerek nizamiye binası yenilenmiş, doğalgaz projesi hattı tamamlanarak yolcu terminali başta olmak üzere tüm bina ve tesislerde faaliyete geçirilmiş, uçuş ve yolcu hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmadan tesislerde deprem güçlendirme çalışmaları tamamlanmış, iletişimini daha emniyetli gerçekleşmesi adına yeni anten kulesi yapılmıştır. Ayrıca hali hazırda çevre güvenlik duvarı, çevre tel örgüsü ve çevre yolu yenileme çalışmaları devam etmekte olup, A kapısı ile VİP salonu yenileme projesi ve ihale hazırlıkları devam etmektedir.

Havalimanı uçak trafiğinde 11. Sırada ülke genelinde en yoğun meydanlar arasında yer alırken aynı zamanda eğitim uçuşlarında VFR trafiklerinde ise DHMİ tarafından işletilen havalimanları arasında 1. Sırada yer almakta olup 2023 yılında toplam 25.276 uçağa hizmet vermiştir.