SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

 ZEYTİN Dalı Harekat bölgesinde silah kazası sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan'ın (33) cenazesi, Isparta'da toprağa verildi. Bir haftada üç şehit veren Isparta’da son şehidimiz Onur Çapan gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan’ın cenazesi, Gaziantep’deki düzenlenen törenin ardından saat 12.00'da askeri uçakla Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Isparta Şehir Hastanesi morguna konulan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu ardından da tören için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'na götürüldü.

Cenazeye şehidin annesi Döndü Çapan, Eşi Makbule Çapan ve çocukları Asya Ela ve Nehir, kız kardeşleri Hacer Filiz, Halime Kutlu ve Elif Çapan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Isparta Valisi Aydın Baruş, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Isparta AK Parti Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Isparta CHP Milletvekili Yalım Halıcı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Garnizon Komutanı Albay Merdin Kışkan, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının başına gelen annesi Döndü Çapan, Eşi Makbule Çapan ve kız kardeşleri Hacer Filiz, Halime Kutlu ve Elif Çapan gözyaşı döktü. Makbule Çapan, eşinin tabutuna sarılarak; ‘Onur kızların bana emanet’ diyerek eşine veda etti. Şehidin büyük kızı Asya Ela da annesini, ‘Anne ne olur ağlama’ diyerek teselli etti.

Kız kardeşi Hacer Filiz de ‘Onur, Onur, Onur. Bizi duyuyorsan ses ver. Nefes alabiliyor mu? Benim kardeşim nefes almıyor. Belki sesimizi duyar’ diye gözyaşı dökerken görevliler sakinleştirmeye çalıştı.

Anne Döndü Çapan da, ‘Ah Onurum’, ‘Yaktın oğlum beni ciğerlerimi’, ‘Yeşil gözlü onurum’ diyerek tabutun ve şehidin fotoğrafını öptü.

İl Müftüsü Muharrem Biçer tarafından kılınan cenaze namazı sonrası bir süre tören mangası tarafından omuzlarda taşınan Şehit Çapan'ın cenazesi daha sonra top arabasına konularak şehitliğe götürüldü ve toprağa verildi