ULUBORLUDA GELENEK DEVAM ETTİ

Isparta’nın Uluborlu İlçesinde bu yıl 46. düzenlenen Kiraz Festivali İile gelenek devam etti. Her yıl düzenlenen kiraz festivali, Yağlı pehlivan Güreşleri bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde  Ses sanatçıları Nurcan Altınok ve Aycan Öner sahne aldı.

Uluborlu’da yetişen kirazın tanıtımını daha iyi yapmak amacıyla düzenlenen Altın Kiraz ve Yağlı Pehlivan Güreş Şenlikleri, 29 Haziran Cumartesi günü başladı. Festivalin ilk günü gerçekleşen konser, büyük ilgi gördü. Vatandaşlar sanatçıların birbirinden güzel eserlerini dinleyerek eğlenme imkanı buldu.

Konsere Isparta Valisi Aydın Baruş,  AK Parti Isparta Millletvekili Osman Zabun, AK Parti Isparta İl Başkanı Furkan Cem Er, Belediye başkanları ve çok sayıda davetli  katıldı. Etkinlikte kiraz yetiştirmede derece alan çiftçilere ödülleri de verildi.

Uluborlu 46. Yağlı Güreş Şenliklerinde güreş ağalığı ihalesi yapıldı.

Bu yıl 46.'sı yapılan Uluborlu Yağlı Güreş Şenliklerinde güreş ağalığı ihalesi yapıldı. 4 işadamının katıldığı ihalede 600 bin lira ile güreş ağası geçen yıl olduğu gibi Münir Tanyer oldu. Güreşleri izleyene Ak Parti Milletvekili Uğur Gökgöz, işadamı Tanyer'i tebrik etti. Tanyer, Uluborlu halkına teşekkür ederek, güreş şenliklerinin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti