Isparta’da bir eğitim skandalı yaşanıyor.

EĞİTİM 09.10.2015 - 11:30, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Isparta’da bir eğitim skandalı yaşanıyor.

28 Eylül’de ders başı yapmayan yaklaşık 23 öğrenci, köy sokaklarında oyun oynamaya, iş sezonu olduğu için elma toplamaya devam ediyor. Veliler ise isyanda. Bilgileri olmadan çocuklarının Barla’daki okula alındığını söyleyen veliler, “Biz çocuklarımızı Barla’ya değil, Eğirdir’e göndermek istiyoruz. Köyde okuyacaklarsa buraya öğretmen verilsin, burada okusunlar” diye isyan ettiler. Beydere Köyü’nde 12 yıldan bu yana taşımalı eğitim veriliyor. Eğirdir ilçesindeki Süleyman Demirel İlkokulu ve Ortaokulu’na giden öğrenciler, yeni eğitim-öğretim dönemi itibariyle Barla’daki okula nakledildi. Ancak bu nakilden ne öğrencilerin ne de velilerin bilgisi vardı. Okulların açılması ile bu değişikliği öğrenen öğrenciler, okula gitmeme kararı aldı. Öğrenciler, köyde bisiklete biniyor, oyun oynuyor. Onlara neden okula gitmiyorsunuz diye sorduğumuzda ise “Bizim okulumuzu değiştirmişler, Barla’ya vermişler bizi. Bizim arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz orada. Biz okulumuzu istiyoruz, yeni bir okul istemiyoruz. Barla da köy zaten, ama Eğirdir’de ilçede eğitim daha güzel” dediler. VELİLER ŞİKAYETÇİ Bu durumdan velilerin de büyük şikayetleri var. Öğrenci velileri, “Bizim bütün işlerimiz Eğirdir’le, Barla bize ters ve işimiz hiç olmuyor. İlçeye kim giderse gitsin, çocuklara mukayyet oluyor, gerekli hallerde köye getiriyoruz. Herkes birbirinin çocuğuna sahip çıkıyor. Mesela Pazar işimiz oluyor Eğirdir’e gidiyoruz, alışveriş oluyor yine oraya. Evlatlarımız gözümüzün önünde gibi oluyor. Ayrıca, ilçe eğitimi ile köy eğitim aynı değil. O kadar köye nakletmek istiyorlarsa çocuklarımızı bizim köye öğretmen atasınlar, onca işsiz öğretmen var. O zaman hiç sesimiz çıkmaz. Bizi çocukları okula gönderin diye tehdit ediyorlar, para cezası hapis cezası gelir diyorlar. Ama biz sonuna kadar direneceğiz. Bizim ikametgahımız değişmedi, bir şey değişmedi. Haberimiz olmadan bilgimiz olmadan almışlar okulda. Bir de geçen yıl biz çocuklarımız daha iyi okusun diye okullarına malzeme alımlarına destek olduk, daha çocuklarımız o malzemeleri kullanamadılar bile. Böyle eğitim böyle iş olmaz” diye konuştular. İŞTE KANAL32'NİN O HABERİ

28 Eylül’de ders başı yapmayan yaklaşık 23 öğrenci, köy sokaklarında oyun oynamaya, iş sezonu olduğu için elma toplamaya devam ediyor. Veliler ise isyanda. Bilgileri olmadan çocuklarının Barla’daki okula alındığını söyleyen veliler, “Biz çocuklarımızı Barla’ya değil, Eğirdir’e göndermek istiyoruz. Köyde okuyacaklarsa buraya öğretmen verilsin, burada okusunlar” diye isyan ettiler.

Beydere Köyü’nde 12 yıldan bu yana taşımalı eğitim veriliyor. Eğirdir ilçesindeki Süleyman Demirel İlkokulu ve Ortaokulu’na giden öğrenciler, yeni eğitim-öğretim dönemi itibariyle Barla’daki okula nakledildi. Ancak bu nakilden ne öğrencilerin ne de velilerin bilgisi vardı.

Okulların açılması ile bu değişikliği öğrenen öğrenciler, okula gitmeme kararı aldı. Öğrenciler, köyde bisiklete biniyor, oyun oynuyor. Onlara neden okula gitmiyorsunuz diye sorduğumuzda ise “Bizim okulumuzu değiştirmişler, Barla’ya vermişler bizi. Bizim arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz orada. Biz okulumuzu istiyoruz, yeni bir okul istemiyoruz. Barla da köy zaten, ama Eğirdir’de ilçede eğitim daha güzel” dediler.

VELİLER ŞİKAYETÇİ

Bu durumdan velilerin de büyük şikayetleri var. Öğrenci velileri, “Bizim bütün işlerimiz Eğirdir’le, Barla bize ters ve işimiz hiç olmuyor. İlçeye kim giderse gitsin, çocuklara mukayyet oluyor, gerekli hallerde köye getiriyoruz. Herkes birbirinin çocuğuna sahip çıkıyor. Mesela Pazar işimiz oluyor Eğirdir’e gidiyoruz, alışveriş oluyor yine oraya. Evlatlarımız gözümüzün önünde gibi oluyor. Ayrıca, ilçe eğitimi ile köy eğitim aynı değil. O kadar köye nakletmek istiyorlarsa çocuklarımızı bizim köye öğretmen atasınlar, onca işsiz öğretmen var. O zaman hiç sesimiz çıkmaz. Bizi çocukları okula gönderin diye tehdit ediyorlar, para cezası hapis cezası gelir diyorlar. Ama biz sonuna kadar direneceğiz. Bizim ikametgahımız değişmedi, bir şey değişmedi. Haberimiz olmadan bilgimiz olmadan almışlar okulda. Bir de geçen yıl biz çocuklarımız daha iyi okusun diye okullarına malzeme alımlarına destek olduk, daha çocuklarımız o malzemeleri kullanamadılar bile. Böyle eğitim böyle iş olmaz” diye konuştular.

İŞTE KANAL32'NİN O HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.