ISPARTA'DA HANGİ PARTİ HANGİ MAHALLEDE BİRİNCİ ÇIKTI?

SİYASET 23.06.2015 - 12:46, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

ISPARTA'DA HANGİ PARTİ HANGİ MAHALLEDE BİRİNCİ ÇIKTI?

Yerel seçim ile genel seçimin birbirinden ayrı olduğu ve seçmen tercihlerinin farklılaştığı artık bilinen bir gerçek. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de genel seçimlerdeki tercihlerin yerel seçimlerden farklı olduğu ispatlandı. 7 Haziran genel seçim sonuçlarının Isparta Belediyesi seçim çevresi içerisindeki 44 mahalle bazında incelemesi yapıldığında bu gerçek gün yüzüne çıkıyor. Zira 30 Mart 2014'de 44 mahallenin 43'ünde birinci olan ve Isparta'da belediye başkanlığını kazanan MHP, 7 Haziran genel seçiminde 43 mahallede kaybetti, sadece İstiklal Mahallesi'nde birinci geldi. Merkez ilçe 44 mahalle seçim sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede, AK Parti 43 mahallede birinci parti oldu. AK Parti en çok oyu 3254 ile Davraz Mahallesi'nden aldı. 43 mahallede birinci gelen AK Parti, sadece bir mahallede 3.sırada çıktı. O da Turan Mahallesi. Yerel iktidarın sahibi Milliyetçi Hareket Partisi'nde ise seçimin galip gelindiği tek mahalle İstiklal. İstiklal'de birinci olan MHP, diğer 43 mahallede ikinci sırada yer aldı. MHP'nin en çok oy aldığı mahalleler Davraz, Fatih ve Yedişehitler oldu. CHP'de de tek galibiyet Turan Mahallesi'nde. Turan'da ikincilik ise MHP'nin. HDP ise Isparta'da en çok oyu Hızırbey'den aldı.

Yerel seçim ile genel seçimin birbirinden ayrı olduğu ve seçmen tercihlerinin farklılaştığı artık bilinen bir gerçek. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de genel seçimlerdeki tercihlerin yerel seçimlerden farklı olduğu ispatlandı.


7 Haziran genel seçim sonuçlarının Isparta Belediyesi seçim çevresi içerisindeki 44 mahalle bazında incelemesi yapıldığında bu gerçek gün yüzüne çıkıyor.


Zira 30 Mart 2014'de 44 mahallenin 43'ünde birinci olan ve Isparta'da belediye başkanlığını kazanan MHP, 7 Haziran genel seçiminde 43 mahallede kaybetti, sadece İstiklal Mahallesi'nde birinci geldi.


Merkez ilçe 44 mahalle seçim sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede, AK Parti 43 mahallede birinci parti oldu. AK Parti en çok oyu 3254 ile Davraz Mahallesi'nden aldı. 43 mahallede birinci gelen AK Parti, sadece bir mahallede 3.sırada çıktı. O da Turan Mahallesi.


Yerel iktidarın sahibi Milliyetçi Hareket Partisi'nde ise seçimin galip gelindiği tek mahalle İstiklal. İstiklal'de birinci olan MHP, diğer 43 mahallede ikinci sırada yer aldı. MHP'nin en çok oy aldığı mahalleler Davraz, Fatih ve Yedişehitler oldu.


CHP'de de tek galibiyet Turan Mahallesi'nde. Turan'da ikincilik ise MHP'nin. HDP ise Isparta'da en çok oyu Hızırbey'den aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.