ISPARTA'DA OPERASYON 53 KİŞİYE ADLİ SORUŞTURMA

ASAYİŞ 01.02.2016 - 17:03, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

ISPARTA'DA OPERASYON 53 KİŞİYE ADLİ SORUŞTURMA

ISPARTA Emniyet Müdürlüğünün 20 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyon kapsamında Cumhurbaşkanı ve devletin kurumlarına hakaret ettiği gerekçesiyle okullarda görev yapan 53 kişi hakkında adli soruşturma başlatıldı Edinilen bilgiye göre Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal paylaşım siteleri üzerinden Cumhurbaşkanına ve devletin kurum ve organlarına hakaret edildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan teknik ve hukuki araştırma sonrası, Isparta başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Ağrı, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu ve Sivas’ta özel okullarda görevli öğretmenler ve devlet kurumlarında çalışan memurlar hakkında operasyon başlatıldı.   Eğitmen ve yöneticiler ile diğer illerde devlet kurumlarında görevli memurların aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama", "Halkın kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama", "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından  adli soruşturma açıldı. Şüpheli sıfatındaki işlenen kişiler hakkında, idari soruşturma da başlatıldı. Öte yandan söz konusu soruşturmanın kapsam açısından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiği, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

ISPARTA Emniyet Müdürlüğünün 20 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyon kapsamında Cumhurbaşkanı ve devletin kurumlarına hakaret ettiği gerekçesiyle okullarda görev yapan 53 kişi hakkında adli soruşturma başlatıldı

Edinilen bilgiye göre Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal paylaşım siteleri üzerinden Cumhurbaşkanına ve devletin kurum ve organlarına hakaret edildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Yapılan teknik ve hukuki araştırma sonrası, Isparta başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Ağrı, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu ve Sivas’ta özel okullarda görevli öğretmenler ve devlet kurumlarında çalışan memurlar hakkında operasyon başlatıldı.  

Eğitmen ve yöneticiler ile diğer illerde devlet kurumlarında görevli memurların aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama", "Halkın kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama", "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından  adli soruşturma açıldı. Şüpheli sıfatındaki işlenen kişiler hakkında, idari soruşturma da başlatıldı.

Öte yandan söz konusu soruşturmanın kapsam açısından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiği, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.