Isparta'da Terör Operasyonu

ASAYİŞ 13.11.2015 - 11:40, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Isparta'da Terör Operasyonu

Isparta'da, terör örgütü DHKP-C'ye sempatizan ve eleman kazandırdığı iddiasıyla 2 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekipleri, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi 2 kişinin, terör örgütü DHKP-C'ye sempatizan ve eleman kazandırdığı, çeşitli örgütsel faaliyetlere ve eylemlere katıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.  Bir süre devam eden araştırmanın ardından, Isparta ve Antalya'da belirlenen 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, Y.K. ve V.Y'yi gözaltına aldı. Zanlıların evlerindeki aramada, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, "Terör örgütü üyesi olmak", "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Yasak yayın bulundurmak" suçlarından mahkemeye sevk edildi.

Isparta'da, terör örgütü DHKP-C'ye sempatizan ve eleman kazandırdığı iddiasıyla 2 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekipleri, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi 2 kişinin, terör örgütü DHKP-C'ye sempatizan ve eleman kazandırdığı, çeşitli örgütsel faaliyetlere ve eylemlere katıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. 

Bir süre devam eden araştırmanın ardından, Isparta ve Antalya'da belirlenen 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, Y.K. ve V.Y'yi gözaltına aldı. Zanlıların evlerindeki aramada, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, "Terör örgütü üyesi olmak", "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Yasak yayın bulundurmak" suçlarından mahkemeye sevk edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.