Isparta'ya 2. OSB

10.02.2015 - 10:42, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Isparta'ya 2. OSB

OSB Yönetim Kurulu'nun büyüme talebi doğrultusunda 252 hektarlık 1.etap genişleme alanına onay verildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan OSB genişleme onayını aldıklarını belirten AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 1.etap 252 hektarlık alanın sanayi bölgesi olarak değerlendirileceği belirtti. Bilgiç, bu onay ile Isparta sanayisi açısından tarihi bir gün yaşandığını da ifade etti. Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu'nun genişleme yapılması yönündeki çalışmaların temeli 2 yıl öncesine dayanıyor. OSB'ye özellikle tarımsal sanayi alanındaki ilgi ve büyük arsa başvuruları OSB Yönetim Kurulu'na genişleme adımı attırdı. OSB Yönetim Kurulu'ndan alınan genişleme kararı doğrultusunda 1.etapta 220 hektar, ikinci etapta da 241 hektarlık alanın genişleme bölgesi kapsamına alınması talep edildi. Ancak söz konusu talebin incelenmesi sırasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün havaalanları çevresinde uyguladığı Mania Planı engeline takılındı. Valilik, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği, diğer kurumlar ve siyasiler Mania Planı engelinin aşılması için yoğum çaba sarfetti. En sonunda genişleme alanındaki Mania Planı yükseklik sınırı istenilen seviyeye çekilerek sorun ortadan kaldırıldı. Valilik, siyasiler ve ilgili meslek örgütleri ile işbirliğinde çalışan OSB Yönetim Kurulu, beklediği kararı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan çıkarttı. 1.etap 220 hektarlık alan için genişleme onayı verildi. OSB Yönetim Kurulu, genişleme sahasında istimlak yaptıktan sonra parselasyon işlemlerini tamamlayacak. Daha sonra da bu alan yatırımcılara tahsis edilecek.

OSB Yönetim Kurulu'nun büyüme talebi doğrultusunda 252 hektarlık 1.etap genişleme alanına onay verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan OSB genişleme onayını aldıklarını belirten AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 1.etap 252 hektarlık alanın sanayi bölgesi olarak değerlendirileceği belirtti. Bilgiç, bu onay ile Isparta sanayisi açısından tarihi bir gün yaşandığını da ifade etti.

Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu'nun genişleme yapılması yönündeki çalışmaların temeli 2 yıl öncesine dayanıyor. OSB'ye özellikle tarımsal sanayi alanındaki ilgi ve büyük arsa başvuruları OSB Yönetim Kurulu'na genişleme adımı attırdı.

OSB Yönetim Kurulu'ndan alınan genişleme kararı doğrultusunda 1.etapta 220 hektar, ikinci etapta da 241 hektarlık alanın genişleme bölgesi kapsamına alınması talep edildi. Ancak söz konusu talebin incelenmesi sırasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün havaalanları çevresinde uyguladığı Mania Planı engeline takılındı. Valilik, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği, diğer kurumlar ve siyasiler Mania Planı engelinin aşılması için yoğum çaba sarfetti. En sonunda genişleme alanındaki Mania Planı yükseklik sınırı istenilen seviyeye çekilerek sorun ortadan kaldırıldı.

Valilik, siyasiler ve ilgili meslek örgütleri ile işbirliğinde çalışan OSB Yönetim Kurulu, beklediği kararı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan çıkarttı. 1.etap 220 hektarlık alan için genişleme onayı verildi. OSB Yönetim Kurulu, genişleme sahasında istimlak yaptıktan sonra parselasyon işlemlerini tamamlayacak. Daha sonra da bu alan yatırımcılara tahsis edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.