Isparta'ya Yılın İlk 6 Ayında bakın Kaç Turist Gelmiş

28.07.2015 - 14:22, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Isparta'ya Yılın İlk 6 Ayında bakın Kaç Turist Gelmiş

Isparta turizmden aldığı payı her geçen yıl giderek artırıyor.Yapılan tanıtım çalışmaları sayesinde Isparta'da Bakanlık ve Belediye belgeli işletmelerde konaklayan turist istatiklerindeki artış dikkat çekti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre konaklayan yerli ve yabancı turist sayısı 2014 yılı ilk 6 ayında 164 bin 466 iken, bu rakam 2015 yılı ilk 6 ayında 175 bin 429'a ulaştı. Yüzde 7'lik artışın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelinin katkılarıyla turizm sektörünün azimli gayretli çalışmaları sonucu oluştuğu kaydedildi. Söz konusu rakamlara Süleyman demirel Havaalanını transit olarak kullanan İran'lı turistler ve Gül Bahçeleri'ni gezmeye gelen günübirlik uzakdoğulu turistler dahil edilmedi.Bunlarında hesaba katıldığıda yılın ilk 6 ayında yaklaşık 200 bin turist'in Isparta'ya geldiği tahmin ediliyor. 

Isparta turizmden aldığı payı her geçen yıl giderek artırıyor.Yapılan tanıtım çalışmaları sayesinde Isparta'da Bakanlık ve Belediye belgeli işletmelerde konaklayan turist istatiklerindeki artış dikkat çekti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre konaklayan yerli ve yabancı turist sayısı 2014 yılı ilk 6 ayında 164 bin 466 iken, bu rakam 2015 yılı ilk 6 ayında 175 bin 429'a ulaştı.

Yüzde 7'lik artışın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelinin katkılarıyla turizm sektörünün azimli gayretli çalışmaları sonucu oluştuğu kaydedildi. Söz konusu rakamlara Süleyman demirel Havaalanını transit olarak kullanan İran'lı turistler ve Gül Bahçeleri'ni gezmeye gelen günübirlik uzakdoğulu turistler dahil edilmedi.Bunlarında hesaba katıldığıda yılın ilk 6 ayında yaklaşık 200 bin turist'in Isparta'ya geldiği tahmin ediliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.