ABD'nin milyarlarca dolar harcadığı proje, SDÜ'nün 30 metrekarelik laboratuarından çıktı

11.08.2015 - 14:51, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

ABD'nin milyarlarca dolar harcadığı proje, SDÜ'nün 30 metrekarelik laboratuarından çıktı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Lütfi Öksüz ve 10 kişilik ekibi, savaş uçaklarını füze kullanmadan, elektromanyetik dalgalarla düşürecek sistemin kodlarını çözerek milli savunma teknolojisinde çığır açacak buluş.  Dünyada sadece ABD'de bulunan, Rusya'da ise ARGE aşamasında olan sistem, tamamen yerli imkanlarla oluşturuldu. ABD'nin milyarlarca dolar harcadığı proje, Isparta Üniversitesi'nin 30 metrekarelik laboratuarından çıktı. Yapılan ön testlerde sistem sorunsuz çalıştı. Proje ile mayınlı alanları tek tuşla temizlemek de mümkün. 'Akıllı Cam'ı da bulmuştu Dahi Profesör Lütfi Öksüz, daha önce de dinlemelere karşı kesin sonuç veren "Akıllı Cam" adlı projeyi geliştirmişti. Elektromanyetik dalgaları engelleyen "Akıllı Cam" projesi, binaların tüm yüzeylerine kaplanarak kullanılıyor. 

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Lütfi Öksüz ve 10 kişilik ekibi, savaş uçaklarını füze kullanmadan, elektromanyetik dalgalarla düşürecek sistemin kodlarını çözerek milli savunma teknolojisinde çığır açacak buluş. 

Dünyada sadece ABD'de bulunan, Rusya'da ise ARGE aşamasında olan sistem, tamamen yerli imkanlarla oluşturuldu. ABD'nin milyarlarca dolar harcadığı proje, Isparta Üniversitesi'nin 30 metrekarelik laboratuarından çıktı. Yapılan ön testlerde sistem sorunsuz çalıştı. Proje ile mayınlı alanları tek tuşla temizlemek de mümkün.

'Akıllı Cam'ı da bulmuştu

Dahi Profesör Lütfi Öksüz, daha önce de dinlemelere karşı kesin sonuç veren "Akıllı Cam" adlı projeyi geliştirmişti. Elektromanyetik dalgaları engelleyen "Akıllı Cam" projesi, binaların tüm yüzeylerine kaplanarak kullanılıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.