Ahilik Haftası’nda başkanlardan kan bağışı

ISPARTA 17.09.2021 - 11:04, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Ahilik Haftası’nda başkanlardan kan bağışı

Isparta'da Ahilik Haftası kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde, oda başkanları kan bağışında bulunarak, esnaf ve sanatkarları kan bağışlamaya davet ettiler
Isparta’da Ahilik Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili İsmail Uygun ve oda başkanları Kaymakkapı Meydanı’nda bulunan Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kan bağışında bulundular. Ahilik kurumunun, yardımlaşmayı, dayanışmayı esas aldığını belirten Birlik Başkanvekili İsmail Uygun “Ahi eli, yüreği açık cömert kimsedir.  Bizler de, oda başkanlarımızla birlikte ahiliğin günümüzdeki temsilcileri olarak bu ilkeler doğrultusunda Ahilik Haftasında kan bağışında bulunuyoruz. Unutmayalım. Bağışlanan her kan kurtarılan bir hayat demektir. Kan vermek, hem acil durumdaki hastaların hayatını kurtarmak, hem de sağlığımız için önemli.  Bu nedenle esnafımızı ve vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Hatta düzenli olarak 3 ayda bir kan verelim diyorum.  Bu vesileyle kan merkezinde görevli arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyor, esnafımızın ve halkımızın Ahilik Haftasını tebrik ediyorum” dedi.      KAN DEMEK HAYAT DEMEK Ahilik Haftası kutlamaları resmi törenlerinde Isparta’yı temsil edecek olması nedeniyle Kırşehir’de bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural, kan bağışı etkinliğine ilişkin açıklamasında “Ahilik felsefesinin temelinde insana saygı var. İnsanı yaşatmak var. Bizler de buradan aldığımız ilhamla bağışlanan her kanın kurtarılan bir hayat olduğu bilinciyle kan bağışında bulunuyoruz. Kan demek hayat demek, can demek. Sadece ihtiyaç olduğunda değil ihtiyaç olmadan da kan verelim ki ihtiyaç olduğunda kan aranmasın. O nedenle tüm esnaf ve sanatkarımıza kan bağışı yapmaları çağrısında bulunuyorum. Kan ver hayat kurtar diyerek Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkarımız ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kan merkezimizde özveriyle hizmet veren sağlık çalışanlarımıza da teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
Isparta'da Ahilik Haftası kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde, oda başkanları kan bağışında bulunarak, esnaf ve sanatkarları kan bağışlamaya davet ettiler

Isparta’da Ahilik Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili İsmail Uygun ve oda başkanları Kaymakkapı Meydanı’nda bulunan Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kan bağışında bulundular.

Ahilik kurumunun, yardımlaşmayı, dayanışmayı esas aldığını belirten Birlik Başkanvekili İsmail Uygun “Ahi eli, yüreği açık cömert kimsedir.  Bizler de, oda başkanlarımızla birlikte ahiliğin günümüzdeki temsilcileri olarak bu ilkeler doğrultusunda Ahilik Haftasında kan bağışında bulunuyoruz. Unutmayalım. Bağışlanan her kan kurtarılan bir hayat demektir. Kan vermek, hem acil durumdaki hastaların hayatını kurtarmak, hem de sağlığımız için önemli.  Bu nedenle esnafımızı ve vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Hatta düzenli olarak 3 ayda bir kan verelim diyorum.  Bu vesileyle kan merkezinde görevli arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyor, esnafımızın ve halkımızın Ahilik Haftasını tebrik ediyorum” dedi.     

KAN DEMEK HAYAT DEMEK

Ahilik Haftası kutlamaları resmi törenlerinde Isparta’yı temsil edecek olması nedeniyle Kırşehir’de bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural, kan bağışı etkinliğine ilişkin açıklamasında “Ahilik felsefesinin temelinde insana saygı var. İnsanı yaşatmak var. Bizler de buradan aldığımız ilhamla bağışlanan her kanın kurtarılan bir hayat olduğu bilinciyle kan bağışında bulunuyoruz. Kan demek hayat demek, can demek. Sadece ihtiyaç olduğunda değil ihtiyaç olmadan da kan verelim ki ihtiyaç olduğunda kan aranmasın. O nedenle tüm esnaf ve sanatkarımıza kan bağışı yapmaları çağrısında bulunuyorum. Kan ver hayat kurtar diyerek Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkarımız ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kan merkezimizde özveriyle hizmet veren sağlık çalışanlarımıza da teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.