AKŞENER'İN YANINDAYIM!

SİYASET 15.07.2016 - 16:05, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

AKŞENER'İN YANINDAYIM!

Mhp Isparta Milletvekili Okutan: “Ben Sayın Akşener İle Birlikte Hareket Ediyorum”   Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Ben Sayın Akşener ile birlikte hareket ediyorum. Bizim diğer değişim isteyen yenilik isteyen... Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Ben Sayın Akşener ile birlikte hareket ediyorum. Bizim diğer değişim isteyen yenilik isteyen değerli aday adayları ile gönülden sıkı sıkı ilişkilerimiz var. Onları bu yarışa layık görüyorum, takdir ediyorum" dedi. MHP'li Okutan TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda öneriler getirdi. Okutan, Fransa'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak, "Fransa'da meydana gelen terör saldırısını kınıyor, Fransız halkına başsağlığı diliyorum. Bütün insanlık alemini hedef alan terör karşısında bütün insanlığı birlikte hareket etmeye, ortak tavır almaya ve birlikte çözmeye çağırıyorum. Kadın, erkek, çocuk demeden masum insanları hedef alan terör belası karşısında büyük bedeller ödeyen Türk milleti olarak, terörün hedefi olan ülkelerin acılarını bir kez daha paylaşıyorum" ifadelerini kullandı. Vatandaşlık, vize, ikamet sistemlerini çürüten yozlaşmanın Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun incelemesi gerektiğini belirten Okutan, "Bu konuda başbakanlık teftiş kurul acilen devreye sokulmalıdır. Ardından bir temizlik ve yeniden yapılanma mutlaka yapılmalıdır. MİT, Emniyet ve diğer güvenlik birimleri söz konusu alanlardaki güvenlik zafiyetini müştereken masaya yatırılmalı, gerekli tedbirleri acilen alınmalıdır. Tek Bakan imzasıyla vatandaşlık verilmesinden acilen vazgeçilmelidir. MİT, Emniyet soruşturması olmadan bir tek kişiye bile vatandaşlık verilmemelidir. Sığınmacıların topluma uyumu ve dil eğitimi için acil bir eylem planı hazırlanmalı ve hayata geçirilmelidir" şeklinde konuştu. Akşener'in yanında yer alıp almadığına ilişkin soruya Okutan, "Ben Sayın Akşener ile birlikte hareket ediyorum. Bizim diğer değişim isteyen yenilik isteyen değerli aday adayları ile gönülden sıkı sıkı ilişkilerimiz var. Onları bu yarışa layık görüyorum, takdir ediyorum" dedi. Genel Merkezin Akşener ve 20 milletvekilini ihraç edeceği iddiaları ile ilgili ise Okutan, "Bu konuda bilgim yok. Ama biz Sayın Genel Başkanımızla ve parti yetkililerimizle basın önünde karşı karşıya gelmek gibi bir zor durumu yaşamak istemem. İnşallah böyle şeyler olmaz. Milliyetçi Hareket Partisini yükseltmek, yüceltmek arzusundayız" ifadelerini kullandı. Yeni bir parti kurma çalışmasının olup olmadığına ilişkin soruya Okutan, şöyle cevap verdi: "Hayır. Milliyetçi Hareket Partisi'nde milletvekiliyim. Biz başka bir arayışın içinde değiliz. Ben de değilim, diğer lider adayları da parti arayışında değil. Türkiye bizden yeni bir çıkış bekliyor, Türkiye arayış içinde." Muhaliflerin yeniden imza toplamasına ilişkin soruya ise Okutan, "Evet bu yönde bir çalışma var. Ben de birkaç gün içinde imza vereceğim" diye cevap verdi.  

Mhp Isparta Milletvekili Okutan: “Ben Sayın Akşener İle Birlikte Hareket Ediyorum”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Ben Sayın Akşener ile birlikte hareket ediyorum. Bizim diğer değişim isteyen yenilik isteyen...

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Ben Sayın Akşener ile birlikte hareket ediyorum. Bizim diğer değişim isteyen yenilik isteyen değerli aday adayları ile gönülden sıkı sıkı ilişkilerimiz var. Onları bu yarışa layık görüyorum, takdir ediyorum" dedi.

MHP'li Okutan TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda öneriler getirdi.

Okutan, Fransa'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak, "Fransa'da meydana gelen terör saldırısını kınıyor, Fransız halkına başsağlığı diliyorum. Bütün insanlık alemini hedef alan terör karşısında bütün insanlığı birlikte hareket etmeye, ortak tavır almaya ve birlikte çözmeye çağırıyorum. Kadın, erkek, çocuk demeden masum insanları hedef alan terör belası karşısında büyük bedeller ödeyen Türk milleti olarak, terörün hedefi olan ülkelerin acılarını bir kez daha paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlık, vize, ikamet sistemlerini çürüten yozlaşmanın Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun incelemesi gerektiğini belirten Okutan, "Bu konuda başbakanlık teftiş kurul acilen devreye sokulmalıdır. Ardından bir temizlik ve yeniden yapılanma mutlaka yapılmalıdır. MİT, Emniyet ve diğer güvenlik birimleri söz konusu alanlardaki güvenlik zafiyetini müştereken masaya yatırılmalı, gerekli tedbirleri acilen alınmalıdır. Tek Bakan imzasıyla vatandaşlık verilmesinden acilen vazgeçilmelidir. MİT, Emniyet soruşturması olmadan bir tek kişiye bile vatandaşlık verilmemelidir. Sığınmacıların topluma uyumu ve dil eğitimi için acil bir eylem planı hazırlanmalı ve hayata geçirilmelidir" şeklinde konuştu.

Akşener'in yanında yer alıp almadığına ilişkin soruya Okutan, "Ben Sayın Akşener ile birlikte hareket ediyorum. Bizim diğer değişim isteyen yenilik isteyen değerli aday adayları ile gönülden sıkı sıkı ilişkilerimiz var. Onları bu yarışa layık görüyorum, takdir ediyorum" dedi.

Genel Merkezin Akşener ve 20 milletvekilini ihraç edeceği iddiaları ile ilgili ise Okutan, "Bu konuda bilgim yok. Ama biz Sayın Genel Başkanımızla ve parti yetkililerimizle basın önünde karşı karşıya gelmek gibi bir zor durumu yaşamak istemem. İnşallah böyle şeyler olmaz. Milliyetçi Hareket Partisini yükseltmek, yüceltmek arzusundayız" ifadelerini kullandı.

Yeni bir parti kurma çalışmasının olup olmadığına ilişkin soruya Okutan, şöyle cevap verdi:

"Hayır. Milliyetçi Hareket Partisi'nde milletvekiliyim. Biz başka bir arayışın içinde değiliz. Ben de değilim, diğer lider adayları da parti arayışında değil. Türkiye bizden yeni bir çıkış bekliyor, Türkiye arayış içinde."

Muhaliflerin yeniden imza toplamasına ilişkin soruya ise Okutan, "Evet bu yönde bir çalışma var. Ben de birkaç gün içinde imza vereceğim" diye cevap verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.