Atabey'de basımı yapılan Kur'an-ı Kerim'e yoğun ilgi

İLÇE HABERLERİ 16.06.2015 - 12:52, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Atabey'de basımı yapılan Kur'an-ı Kerim'e yoğun ilgi

Günde 15 bin adet üretim kapasitesi bulunan ve 162 yazım türünde Kur'an-ı Kerim basılan Isparta'daki tesiste, ramazan ayı öncesinde artan talebin karşılanması için tam kapasiteyle çalışılıyor. Isparta'nın Atabey ilçesinde 2003 yılında 15 bin metrekarelik alana kurulan Kur'an-ı Kerim basım tesisinin, 6 renkte günde 15 bin üretim kapasitesi bulunuyor. Çalışanların abdest aldıktan sonra işbaşı yaptığı tesiste Kur'an'lar, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca incelenip onaylandıktan sonra basılmaya başlanıyor. Basımın her aşamasında tesisteki görevliler tarafından titizlikle kontrol edilen Kur'an'lar, kesme, yaldız ve frekans makinelerinden geçirilip dikiş işlemleri tamamlandıktan sonra kapaklanarak paketleme bölümüne aktarılıyor. Tesiste basılan Kur'an-ı Kerim'ler, yurtiçine ve 15 ülkeye gönderiliyor. Tek vardiya çalışılan tesiste ramazan ayının gelmesiyle artan yoğunluğu karşılamak için çift vardiyaya geçiliyor. Özellikle ramazan öncesindeki iki ayda üretim, tam kapasiteye çıkartılıyor. Tesis müdürü Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerinde basılan Kur'an-ı Kerim'lerin dünyanın birçok bölgesine ve Türkiye geneline gönderildiğini söyledi.  Tesislerinin üretim miktarı açısından Türkiye'de birinci sırada bulunduğunu belirten Yıldız, dünyada ise Suudi Arabistan'daki devlet matbaasından sonra ikinci sırada olduklarını kaydetti. Kur'an-ı Kerim basımının çok büyük sorumluluk isteyen bir iş olduğunu vurgulayan Yıldız, bundan dolayı, basıma hazır hale gelen Kur'an'ların gerek Diyanet İşleri Başkanlığı gerekse kendi görevlilerince defalarca kontrol edildiğini anlattı. Yıldız, ramazanın gelmesiyle talepte artış yaşandığını bildirerek, "Bu da tesisimizde yoğunluğu artırıyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla yoğunluk başladı. Bir olan vardiya sayısını iki yaparak üretimi tam kapasiteye çıkarttık" dedi. Murat Yolcu(AA) Güncel Isparta Haberleri.

Günde 15 bin adet üretim kapasitesi bulunan ve 162 yazım türünde Kur'an-ı Kerim basılan Isparta'daki tesiste, ramazan ayı öncesinde artan talebin karşılanması için tam kapasiteyle çalışılıyor.


Isparta'nın Atabey ilçesinde 2003 yılında 15 bin metrekarelik alana kurulan Kur'an-ı Kerim basım tesisinin, 6 renkte günde 15 bin üretim kapasitesi bulunuyor.


Çalışanların abdest aldıktan sonra işbaşı yaptığı tesiste Kur'an'lar, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca incelenip onaylandıktan sonra basılmaya başlanıyor.


Basımın her aşamasında tesisteki görevliler tarafından titizlikle kontrol edilen Kur'an'lar, kesme, yaldız ve frekans makinelerinden geçirilip dikiş işlemleri tamamlandıktan sonra kapaklanarak paketleme bölümüne aktarılıyor. Tesiste basılan Kur'an-ı Kerim'ler, yurtiçine ve 15 ülkeye gönderiliyor.


Tek vardiya çalışılan tesiste ramazan ayının gelmesiyle artan yoğunluğu karşılamak için çift vardiyaya geçiliyor. Özellikle ramazan öncesindeki iki ayda üretim, tam kapasiteye çıkartılıyor.


Tesis müdürü Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerinde basılan Kur'an-ı Kerim'lerin dünyanın birçok bölgesine ve Türkiye geneline gönderildiğini söyledi. 


Tesislerinin üretim miktarı açısından Türkiye'de birinci sırada bulunduğunu belirten Yıldız, dünyada ise Suudi Arabistan'daki devlet matbaasından sonra ikinci sırada olduklarını kaydetti.


Kur'an-ı Kerim basımının çok büyük sorumluluk isteyen bir iş olduğunu vurgulayan Yıldız, bundan dolayı, basıma hazır hale gelen Kur'an'ların gerek Diyanet İşleri Başkanlığı gerekse kendi görevlilerince defalarca kontrol edildiğini anlattı.


Yıldız, ramazanın gelmesiyle talepte artış yaşandığını bildirerek, "Bu da tesisimizde yoğunluğu artırıyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla yoğunluk başladı. Bir olan vardiya sayısını iki yaparak üretimi tam kapasiteye çıkarttık" dedi.

Murat Yolcu(AA)

Güncel Isparta Haberleri.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.