Çandır Orman Yangını Değerlendirmesi Yapıldı

ISPARTA 14.09.2021 - 09:44, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Çandır Orman Yangını Değerlendirmesi Yapıldı

Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy Ağustos ayının 2'sinda Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü Çandır Şefliği, Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan yangınla ilgili İşletme Müdürlüğü toplandı salonunda değerlendirme toplantısı yaparak, akabinde yangın sahasında incelemelerde ve denetlemede bulundu.
Bölge Müdürümüz başkanlığında Sütçüler İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Sütçüler İşletme Müdürü Ayhan Arat, İşletme Müdür Yardımcısı ve İşletme Şefleri katıldı. Bölge Müdürümüz görsel eşliğinde yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunarak yangın esnasında karşılaşılan sorunlar masaya yatırıldı ve bundan sonra yaşanabilecek olası yangınlarda uygulanacak yöntemler ile yaşanmış yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili tecrübelerini aktardı. Toplantıda yangın sahası üretim çalışmaları, yapılacak yollar, orman zararlılarına karşı tesis edilen biyolojik mücadele yöntemlerinden fereomon tuzakları ve yangın sonrası diğer faaliyetlerle ilgili kritik yapıldı. Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy daha sonra Sütçüler Teknik ekibiyle yanan alanda arazi programına geçerek; yanan orman alanlarımızda üretim ve boşaltma çalışmalarının hızlı bir şekilde gerçekleştirilerek sahalarda gençleştirme çalışmalarının tamamlanacağını, yangın bölgesinde böcek tasallutuna meydan verilmemesi için uygulanan tuzak ağacı ve feromon tuzaklarını, gelecekte çıkabilecek olası yangınlar için gerekli yangınla mücadele tesislerinin de proje eşliğinde oluşturularak, yerleşim yerlerimiz için gerekli koruma bantlarının oluşturularak, teknik ve takvime uygun bir çalışma ile sahalarımızın yeniden yeşil örtüsüne kavuşturulacağını ifade etti. Bölge Müdürümüz ayrıca Sütçüler İşletme Müdürlüğümüzdeki Çandır yangın ekiplerini ziyaret edip, ekiplerimize yangınlarda yapmış oldukları özverili çalışmalar için teşekkür etti ve yaz mevsiminde bulunmamız nedeniyle vatandaşlarımızın açık alanlarda ateş yakmamaları ve yeniden bu tür afetlerin yaşanmaması dileklerinde bulundu. (HABER MERKEZİ)
Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy Ağustos ayının 2'sinda Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü Çandır Şefliği, Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan yangınla ilgili İşletme Müdürlüğü toplandı salonunda değerlendirme toplantısı yaparak, akabinde yangın sahasında incelemelerde ve denetlemede bulundu.

Bölge Müdürümüz başkanlığında Sütçüler İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Sütçüler İşletme Müdürü Ayhan Arat, İşletme Müdür Yardımcısı ve İşletme Şefleri katıldı. Bölge Müdürümüz görsel eşliğinde yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunarak yangın esnasında karşılaşılan sorunlar masaya yatırıldı ve bundan sonra yaşanabilecek olası yangınlarda uygulanacak yöntemler ile yaşanmış yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili tecrübelerini aktardı. Toplantıda yangın sahası üretim çalışmaları, yapılacak yollar, orman zararlılarına karşı tesis edilen biyolojik mücadele yöntemlerinden fereomon tuzakları ve yangın sonrası diğer faaliyetlerle ilgili kritik yapıldı.

Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy daha sonra Sütçüler Teknik ekibiyle yanan alanda arazi programına geçerek; yanan orman alanlarımızda üretim ve boşaltma çalışmalarının hızlı bir şekilde gerçekleştirilerek sahalarda gençleştirme çalışmalarının tamamlanacağını, yangın bölgesinde böcek tasallutuna meydan verilmemesi için uygulanan tuzak ağacı ve feromon tuzaklarını, gelecekte çıkabilecek olası yangınlar için gerekli yangınla mücadele tesislerinin de proje eşliğinde oluşturularak, yerleşim yerlerimiz için gerekli koruma bantlarının oluşturularak, teknik ve takvime uygun bir çalışma ile sahalarımızın yeniden yeşil örtüsüne kavuşturulacağını ifade etti.

Bölge Müdürümüz ayrıca Sütçüler İşletme Müdürlüğümüzdeki Çandır yangın ekiplerini ziyaret edip, ekiplerimize yangınlarda yapmış oldukları özverili çalışmalar için teşekkür etti ve yaz mevsiminde bulunmamız nedeniyle vatandaşlarımızın açık alanlarda ateş yakmamaları ve yeniden bu tür afetlerin yaşanmaması dileklerinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.