CHP ve AK Parti koalisyon kurarsa istifalar gelebilir

SİYASET 23.06.2015 - 13:55, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

CHP ve AK Parti koalisyon kurarsa istifalar gelebilir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İl Başkanları toplantısına katılan Senayi Demirkol, koalisyon konusundaki kanaati ortaya koydu. Demirkol, “Bir Başkan hariç kimse AKP ile koalisyona sıcak bakmıyor. Koalisyon olursa istifaların gelebileceği düşünülüyor” CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, geçtiğimiz gün Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği İl Başkanları toplantısının detaylarını aktardı. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapmak yerine İl Başkanlarını dinlediğini ve 54 İl Başkanının konuşma yaptığını açıklayan Demirkol, ‘’Genel Başkanımız bize koalisyonla ilgili düşüncelerimizi sordu. Biz de açıkladık’’ dedi. BİR ÇOK İSTİFANIN GELEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİM Öte yandan konuşan başkanlar içinde kendinin de bulunduğunu ve fikrini açıkladığını dile getiren Demirkol, “Genel Başkanımız bizi dikkatle dinledi. Ben de koalisyona kimsenin sıcak bakmadığını ve aynı görüşte olduğumu söyledim. Hatta koalisyon olması halinde de partilerinde birçok istifanın gerçekleşebileceğini söyledim. Daha bizim kongre sürecimiz var. Bu süreçte iyi olmayacağını açıkladım. Bundan partimizin asgari düzeyde zarar göreceğini ilettim’’ dedi. KOALİSYON AKP VE ­MHP ARASINDA OLMALI Ülkemizin hükümetsiz kalmayacağını ancak en iyi koalisyon fikrinin MHP­AKP olacağını ifade eden Demirkol, ‘’MHP de fikrini açık ortaya koydu. Biz çözümden yanayız. Genel Başkanımız madem AKP ile koalisyona girmek istemiyorsun gel bizimle ol hatta başbakan da sen ol dedi ama ona da bir cevap buldular. Bekleyip göreceğiz’’ şeklinde konuştu.  

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İl Başkanları toplantısına katılan Senayi Demirkol, koalisyon
konusundaki kanaati ortaya koydu. Demirkol, “Bir Başkan hariç kimse AKP ile koalisyona sıcak bakmıyor. Koalisyon olursa istifaların gelebileceği düşünülüyor”

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, geçtiğimiz gün Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği İl Başkanları toplantısının detaylarını aktardı. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapmak yerine İl Başkanlarını dinlediğini ve 54 İl Başkanının konuşma yaptığını açıklayan Demirkol, ‘’Genel Başkanımız bize koalisyonla ilgili düşüncelerimizi sordu. Biz de açıkladık’’ dedi.

BİR ÇOK İSTİFANIN GELEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİM

Öte yandan konuşan başkanlar içinde kendinin de bulunduğunu ve fikrini açıkladığını dile getiren Demirkol, “Genel Başkanımız bizi dikkatle dinledi. Ben de koalisyona kimsenin sıcak bakmadığını ve aynı görüşte olduğumu söyledim. Hatta koalisyon olması halinde de partilerinde birçok istifanın gerçekleşebileceğini söyledim. Daha bizim kongre sürecimiz var. Bu süreçte iyi olmayacağını açıkladım. Bundan partimizin asgari düzeyde zarar göreceğini ilettim’’ dedi.

KOALİSYON AKP VE ­MHP ARASINDA OLMALI

Ülkemizin hükümetsiz kalmayacağını ancak en iyi koalisyon fikrinin MHP­AKP olacağını ifade eden Demirkol, ‘’MHP de fikrini açık ortaya koydu. Biz çözümden yanayız. Genel Başkanımız madem AKP ile koalisyona girmek istemiyorsun gel bizimle ol hatta başbakan da sen ol dedi ama ona da bir cevap buldular. Bekleyip göreceğiz’’ şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.