Doğal afetlerden zarar gören çiftçiler yararlanacak

GÜNDEM 15.12.2017 - 09:41, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Doğal afetlerden zarar gören çiftçiler yararlanacak

2017 yılında binlerce çiftçinin doğal afetler nedeniyle zarara uğraması nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve Resmi Gazetede yayınlanan karar doğrultusunda çiftçilerin borçları bir yıl ertelendi.   Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Isparta’da borç ertelemeden yararlanacak 8 bin 261 çiftçinin olduğunu açıkladı.  Doğal afetler sonucu zarara uğrayan çiftçilerin merakla beklediği borç erteleme, bakanlar kurulundan çıktı ve resmi gazetede yayınladı. Buna göre borç erteleme fırsatından yararlanacak çiftçilerin borçları bir yıl süreyle ertelendi.  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, yaşanan doğal afetler nedeniyle Isparta’dan borç erteleme fırsatından yararlanacak 8 bin 261 çiftçinin olduğunu söyledi.  Tuğrul “Bakanlar Kurulunun resmi gazetede yayınlanan kararıyla borç erteleme kanunu çıktı ilimizde de faydalanacak olan çiftçi sayımız, ilçelerle birlikte 8 bin 261 bunların şuan incelemeleri devam etmekte incelediğimiz ve evraklarını tamamladığımız köylerde askıya çıkıyoruz, itiraz için bu itirazlarını köylerdeki çiftçilerimizin üreticilerimizin takip etmesini istiyoruz. İtirazı olanların itirazlarını il müdürlüğümüze yapmaları gerekiyor” dedi.    İl Müdürü Tuğrul, borç ertelemesinden faydalanacak olan çiftçilere de önemli uyarılarda bulundu. Tuğrul “Bunlarda daha önce dondan, doludan, selden zarar gören aşırı kardan zarar gören örneğin merkezdeki 23-24 nisandaki don felaketinden zarar gören çiftçilerimiz faydalanacaktır. Bunların faydalanabilmesi için askı sürecinin tamamlanmasına müteakip itirazlarının olmaması durumunda kesinleşecek olup, kesinleşmeyi takibende tarım kredi ve ziraat bankalarına başvuru yapmaları gerekiyor. Bu başvuru için matbu evraklar var, bu matbu evrakları doldurmaları gerekiyor. Dolayısıyla çiftçilerimizin borçları 1 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmektedir, süreç bu şekilde devam etmektedir” dedi. 

2017 yılında binlerce çiftçinin doğal afetler nedeniyle zarara uğraması nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve Resmi Gazetede yayınlanan karar doğrultusunda çiftçilerin borçları bir yıl ertelendi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Isparta’da borç ertelemeden yararlanacak 8 bin 261 çiftçinin olduğunu açıkladı.  Doğal afetler sonucu zarara uğrayan çiftçilerin merakla beklediği borç erteleme, bakanlar kurulundan çıktı ve resmi gazetede yayınladı. Buna göre borç erteleme fırsatından yararlanacak çiftçilerin borçları bir yıl süreyle ertelendi.  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, yaşanan doğal afetler nedeniyle Isparta’dan borç erteleme fırsatından yararlanacak 8 bin 261 çiftçinin olduğunu söyledi.  Tuğrul “Bakanlar Kurulunun resmi gazetede yayınlanan kararıyla borç erteleme kanunu çıktı ilimizde de faydalanacak olan çiftçi sayımız, ilçelerle birlikte 8 bin 261 bunların şuan incelemeleri devam etmekte incelediğimiz ve evraklarını tamamladığımız köylerde askıya çıkıyoruz, itiraz için bu itirazlarını köylerdeki çiftçilerimizin üreticilerimizin takip etmesini istiyoruz. İtirazı olanların itirazlarını il müdürlüğümüze yapmaları gerekiyor” dedi.    İl Müdürü Tuğrul, borç ertelemesinden faydalanacak olan çiftçilere de önemli uyarılarda bulundu.

Tuğrul “Bunlarda daha önce dondan, doludan, selden zarar gören aşırı kardan zarar gören örneğin merkezdeki 23-24 nisandaki don felaketinden zarar gören çiftçilerimiz faydalanacaktır. Bunların faydalanabilmesi için askı sürecinin tamamlanmasına müteakip itirazlarının olmaması durumunda kesinleşecek olup, kesinleşmeyi takibende tarım kredi ve ziraat bankalarına başvuru yapmaları gerekiyor. Bu başvuru için matbu evraklar var, bu matbu evrakları doldurmaları gerekiyor. Dolayısıyla çiftçilerimizin borçları 1 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmektedir, süreç bu şekilde devam etmektedir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.