Eğirdir'de 'Esnaf Okuyor' kampanyası

GÜNDEM 15.11.2017 - 12:43, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Eğirdir'de 'Esnaf Okuyor' kampanyası

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 'Esnaf Okuyor Kampanyası' başlatıldı. Kampanya kapsamında ilçe kütüphane görevlisi Ali Güleryüz, pazar çantasına doldurduğu kitapları dükkan dükkan gezerek esnafa ödünç olarak veriyor.   Isparta Eğirdir ilçesinde kaymakamlık tarafından Esanf Okuyor Kampanyası  başlatıldı. Kampanya kapsamında kütüphane görevlisi Ali Güleryüz, esnafı ziyaret ederek kütüphane çalışması hakkında bilgi verdikten sonra, esnafın kütüphaneye üyelik  kaydını gerçekleştiriyor. Dağıttığı kitapları sonraki hafta yenileriyle değiştiriyor.   Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, ilçede okuma seviyesinin yüksek olmasına rağmen kütüphaneye gelen ziyaretçi sayısının az olduğunu belirtti. İlçede kitap okuma alışkanlığının artırılması ve kitap okumayı toplumun tüm geneline yayma amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını  belirterek, kampanya dahilinde ilçe esnafının dolaşılarak isteyenler ödünç kitap verildiğini söyledi. Akdaş, bir sonraki hafta okunan  kitapların geri alındığını ve yenisinin verildiğini  ifade etti.   Akdaş, "Kütüphaneler Haftası'nda en çok kitap okuyan ilk üç esnafımızı ödüllendiriyoruz. Bu sayede esnafın ve yanında çalışanların kitap okuma alışkanlığı kazanmasını amaçlıyoruz. Kütüphaneyi durağan bir yer olmaktan çıkarıp  vatandaşın ayağına getiriyoruz. İlçe halkına bu şekilde faydalı olmaya çalışıyoruz" dedi.    Kütüphane görevlisi Ali Güleryüz de salı günü kütüphaneden çıkarak  ilçe merkezinde akşama kadar esnafı gezerek pazar çantasına doldurduğu kitaplardan isteyen esnafa ödünç kitap verdiğini  söyledi. Güleryüz, esnafı kütüphaneye üye yaptığını da anlattı. Esnafın kampanyaya olan ilgisinin üst düzeyde olduğunu söyleyen Güleryüz, bazı esnafın 2 kitap aldığını iletti.  

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 'Esnaf Okuyor Kampanyası' başlatıldı. Kampanya kapsamında ilçe kütüphane görevlisi Ali Güleryüz, pazar çantasına doldurduğu kitapları dükkan dükkan gezerek esnafa ödünç olarak veriyor.

 

Isparta Eğirdir ilçesinde kaymakamlık tarafından Esanf Okuyor Kampanyası  başlatıldı. Kampanya kapsamında kütüphane görevlisi Ali Güleryüz, esnafı ziyaret ederek kütüphane çalışması hakkında bilgi verdikten sonra, esnafın kütüphaneye üyelik  kaydını gerçekleştiriyor. Dağıttığı kitapları sonraki hafta yenileriyle değiştiriyor.

 

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, ilçede okuma seviyesinin yüksek olmasına rağmen kütüphaneye gelen ziyaretçi sayısının az olduğunu belirtti.

İlçede kitap okuma alışkanlığının artırılması ve kitap okumayı toplumun tüm geneline yayma amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını  belirterek, kampanya dahilinde ilçe esnafının dolaşılarak isteyenler ödünç kitap verildiğini söyledi. Akdaş, bir sonraki hafta okunan  kitapların geri alındığını ve yenisinin verildiğini  ifade etti.

 

Akdaş, "Kütüphaneler Haftası'nda en çok kitap okuyan ilk üç esnafımızı ödüllendiriyoruz. Bu sayede esnafın ve yanında çalışanların kitap okuma alışkanlığı kazanmasını amaçlıyoruz. Kütüphaneyi durağan bir yer olmaktan çıkarıp  vatandaşın ayağına getiriyoruz. İlçe halkına bu şekilde faydalı olmaya çalışıyoruz" dedi. 

 

Kütüphane görevlisi Ali Güleryüz de salı günü kütüphaneden çıkarak  ilçe merkezinde akşama kadar esnafı gezerek pazar çantasına doldurduğu kitaplardan isteyen esnafa ödünç kitap verdiğini  söyledi. Güleryüz, esnafı kütüphaneye üye yaptığını da anlattı. Esnafın kampanyaya olan ilgisinin üst düzeyde olduğunu söyleyen Güleryüz, bazı esnafın 2 kitap aldığını iletti.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.