Erdoğan: Türkiye'yi erken seçime götüreceğim

SİYASET 21.08.2015 - 14:47, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Erdoğan: Türkiye'yi erken seçime götüreceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada Türkiye'yi erken seçime götüreceğini ve 1 Kasım'da seçimin olacağını açıkladı. Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'den yapılan ''görev verme'' çağrılarına yönelik 'Beştepe'ye gitmem' diyen birini Beştepe'ye niye çağırayım diyerek, Türkiye'yi erken seçime götüreceğini ve ülkenin 1 Kasım'da yeniden seçim yaşayacağını aktardı. 7 HAZİRAN SONRASI UMULAN OLMADI Terör olayları ile ilgili olarak, ''78 milyonun kardeş olduğu bir yapıyı tesis edelim istedik. 7 Haziran seçimleri aslında bir umuttu. 7 Haziran seçimlerinden sonra arzu edilmeyen olaylar meydana gelmeye başladı. Bunun tabi öncesinde 6-7-8 Ekim olayları bu sürecin en tahlisiz hadiseleri idi. Peki bunları sokaklara çeken kim diye baktığımızda bölücü terör örgütünü arkasına alan bir parti başkanıydı. Bu kişiyi bir takım medya alladı pulladı yeri geldiğinde ise eline sazı dahi verdi'' diyen Erdoğan, 7 Haziran'dan sonraki süreçin parlementoda devam etmediğini belirterek, ''Çok daha aşırı bir şekilde şiddet tırmandırıldı. Bölücü terör örgütü hem içeriden hem de dışarıdan ülkemizi bölme gayretlerine girişildi.'' dedi. ''BUZDOLABINA KALDIRDIK'' DEMEK ZORUNDA KALDIK Yaşananlar üzerine ''sabır sabır '' diyerek 'çözüm süreci buzdolabına kaldırdık' demek zorunda kaldık diyen Erdoğan, ''Artık buralardan taviz veremeyiz. Halkımız kendi içinde bu bölücü terör örgtü mensuplarını ayıklamak zorundadır. Kimse bu yalanları yutmuyor. Kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Dün bir şantiye de 30 araç yakılıyor. bunlar kimin için o bölgede yaşayanlar için. Bunların tek derdi bu ülkeyi nasıl karıştırıp bölürüz.'' diye konuştu. BU İŞTEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ Şehitlerimiz oluyor, içimiz yanıyor. Bu mücadele esnasında bunların olabileceğini biliyoruz.'' diye sözlerine devam eden Erdoğan, ''Bu işten Allah'ın izni ile zaferle çıkacağız ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, tarih boyuncada şehitlerimiz hayırla yad edilecektir.'' dedi. Köşelerinden bu ülkenin birliğini bozmaya gayert gösterenleri de bu millet lanetleyecektir. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum ve sbunu da sonuna kadar kullanıyorum. Zaman kaybetme gayreti içerisinde olmayacağım. Şimdi ana muhalefet partisine yetki verilmedi. Ana muhalefet partisinin başındaki zat ben Beştepe'ye gitmem oranın adresini bilmem diyen zaatı ben niye buraya çağırayım. Cumartesi bu 45 günü sonu ben tekrar Meclis başkanı ile bir görüşme yapacağım hayırlısı ile ülkemizi bir erken seçime götüreceğim. 1 Kasım'da Türkiye yeniden bir seçim yaşayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada Türkiye'yi erken seçime götüreceğini ve 1 Kasım'da seçimin olacağını açıkladı.

Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'den yapılan ''görev verme'' çağrılarına yönelik 'Beştepe'ye gitmem' diyen birini Beştepe'ye niye çağırayım diyerek, Türkiye'yi erken seçime götüreceğini ve ülkenin 1 Kasım'da yeniden seçim yaşayacağını aktardı.

7 HAZİRAN SONRASI UMULAN OLMADI

Terör olayları ile ilgili olarak, ''78 milyonun kardeş olduğu bir yapıyı tesis edelim istedik. 7 Haziran seçimleri aslında bir umuttu. 7 Haziran seçimlerinden sonra arzu edilmeyen olaylar meydana gelmeye başladı. Bunun tabi öncesinde 6-7-8 Ekim olayları bu sürecin en tahlisiz hadiseleri idi. Peki bunları sokaklara çeken kim diye baktığımızda bölücü terör örgütünü arkasına alan bir parti başkanıydı. Bu kişiyi bir takım medya alladı pulladı yeri geldiğinde ise eline sazı dahi verdi'' diyen Erdoğan,

7 Haziran'dan sonraki süreçin parlementoda devam etmediğini belirterek, ''Çok daha aşırı bir şekilde şiddet tırmandırıldı. Bölücü terör örgütü hem içeriden hem de dışarıdan ülkemizi bölme gayretlerine girişildi.'' dedi.

''BUZDOLABINA KALDIRDIK'' DEMEK ZORUNDA KALDIK

Yaşananlar üzerine ''sabır sabır '' diyerek 'çözüm süreci buzdolabına kaldırdık' demek zorunda kaldık diyen Erdoğan, ''Artık buralardan taviz veremeyiz. Halkımız kendi içinde bu bölücü terör örgtü mensuplarını ayıklamak zorundadır. Kimse bu yalanları yutmuyor. Kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Dün bir şantiye de 30 araç yakılıyor. bunlar kimin için o bölgede yaşayanlar için. Bunların tek derdi bu ülkeyi nasıl karıştırıp bölürüz.'' diye konuştu.

BU İŞTEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ

Şehitlerimiz oluyor, içimiz yanıyor. Bu mücadele esnasında bunların olabileceğini biliyoruz.'' diye sözlerine devam eden Erdoğan, ''Bu işten Allah'ın izni ile zaferle çıkacağız ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, tarih boyuncada şehitlerimiz hayırla yad edilecektir.'' dedi.

Köşelerinden bu ülkenin birliğini bozmaya gayert gösterenleri de bu millet lanetleyecektir.

Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum ve sbunu da sonuna kadar kullanıyorum. Zaman kaybetme gayreti içerisinde olmayacağım. Şimdi ana muhalefet partisine yetki verilmedi. Ana muhalefet partisinin başındaki zat ben Beştepe'ye gitmem oranın adresini bilmem diyen zaatı ben niye buraya çağırayım.

Cumartesi bu 45 günü sonu ben tekrar Meclis başkanı ile bir görüşme yapacağım hayırlısı ile ülkemizi bir erken seçime götüreceğim. 1 Kasım'da Türkiye yeniden bir seçim yaşayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.