Erken seçim kaçınılmazdır...

SİYASET 15.08.2015 - 14:35, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Erken seçim kaçınılmazdır...

7 Haziran seçimlerinin üzerinden tam 70 gün geçti. Tek başına hükümeti kurabilecek sayısal çoğunluğu bulamayan siyasi partilerin koalisyon hükümeti kurma girişimleride sonuçsuz kaldı gibi!...      Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini AK parti Genel başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vermesinin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen bugüne kadar olumlu bir sonuç alınamadı.       Yasal süre 45 gün olduğuna göre geri kalan 5-6 günlük sürede yeni bir girişimin olacağını ve sonuç alınacağını düşünmüyorum.       Geriye tek bir seçenek kalıyor o da ERKEN SEÇİM...      AK parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz haftalarda il başkanları ile yaptığı toplantıda olası bir erken seçim için HAZIR OLUN talimatını vermişti.      Gelinen noktada ERKEN seçim ihtimali net bir şekilde göründüğüne göre, siyasi partiler şimdiden ERKEN SEÇİM çalışmalarına başlayabilirler.      AK parti Isparta Milletvekili S.Sadi Bilgiç hafta sonlarını Isparta’da teşkilatları ile birlikte ilçe,köy ve kasabaları gezerek erken seçimin startını verdi bile!...      Gelinen noktada ERKEN SEÇİM kaçınılmaz...      Önümüzdeki günlerde seçim takvimi açıklanır ve takvim işlemeye başlar. Büyük olasılıkla KASIM ayında ülke yeni bir erken seçim ile iktidarını arar....      Kasım ayında yapılması düşünülen erken seçimde AK parti, tek başına iktidara gelecek sayısal çoğunluğa ulaşabilecek oy oranına ulaşmak isteyecektir.      Yine, HDP barajı aşarak meclise girmek isteyecektir. CHP ve MHP oylarını koruyup artırma gayretinde olacaktır.      Kasım ayında yapılacak olan erken seçim 7 Haziran seçimlerinin bir kopyası olacaktır. Aradaki süreç ve söylemler seçimin kaderini belirlecek en önemli unsur olacaktır.       7 Haziranda olduğu gibi HDP’nin barajı aşması durumunda dört partili bir meclis aritmatiği ortaya çıkacaktır. Burada en önemli kıstas AK partinin oylarını artırarak 276 çoğunluğuna ulaşarak tek başına iktidar olma gayreti olacaktır.      HDP’nin barajı aşmaması durumunda tüm bu ihtimaller ortadan kalkarak AK partinin tek başına iktidar hedefine rahatlıkla ulaşacağını şimdiden kestirmek zor olmasa gerek...      Erken seçim kararının verilmesinden sonra önümüzdeki günlerde siyasi yorumlarımıza devam edeceğiz. Bugünkü tablo böyle,yarın ne olur, bunları hep birlikte bekleyip göreceğiz.

7 Haziran seçimlerinin üzerinden tam 70 gün geçti. Tek başına hükümeti kurabilecek sayısal çoğunluğu bulamayan siyasi partilerin koalisyon hükümeti kurma girişimleride sonuçsuz kaldı gibi!...
    
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini AK parti Genel başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vermesinin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen bugüne kadar olumlu bir sonuç alınamadı. 
    
Yasal süre 45 gün olduğuna göre geri kalan 5-6 günlük sürede yeni bir girişimin olacağını ve sonuç alınacağını düşünmüyorum. 
    
Geriye tek bir seçenek kalıyor o da ERKEN SEÇİM...
    

AK parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz haftalarda il başkanları ile yaptığı toplantıda olası bir erken seçim için HAZIR OLUN talimatını vermişti.
    
Gelinen noktada ERKEN seçim ihtimali net bir şekilde göründüğüne göre, siyasi partiler şimdiden ERKEN SEÇİM çalışmalarına başlayabilirler.
    
AK parti Isparta Milletvekili S.Sadi Bilgiç hafta sonlarını Isparta’da teşkilatları ile birlikte ilçe,köy ve kasabaları gezerek erken seçimin startını verdi bile!...
    
Gelinen noktada ERKEN SEÇİM kaçınılmaz...
    
Önümüzdeki günlerde seçim takvimi açıklanır ve takvim işlemeye başlar. Büyük olasılıkla KASIM ayında ülke yeni bir erken seçim ile iktidarını arar....
    
Kasım ayında yapılması düşünülen erken seçimde AK parti, tek başına iktidara gelecek sayısal çoğunluğa ulaşabilecek oy oranına ulaşmak isteyecektir.
    
Yine, HDP barajı aşarak meclise girmek isteyecektir. CHP ve MHP oylarını koruyup artırma gayretinde olacaktır.
    
Kasım ayında yapılacak olan erken seçim 7 Haziran seçimlerinin bir kopyası olacaktır. Aradaki süreç ve söylemler seçimin kaderini belirlecek en önemli unsur olacaktır. 
    
7 Haziranda olduğu gibi HDP’nin barajı aşması durumunda dört partili bir meclis aritmatiği ortaya çıkacaktır. Burada en önemli kıstas AK partinin oylarını artırarak 276 çoğunluğuna ulaşarak tek başına iktidar olma gayreti olacaktır.
    
HDP’nin barajı aşmaması durumunda tüm bu ihtimaller ortadan kalkarak AK partinin tek başına iktidar hedefine rahatlıkla ulaşacağını şimdiden kestirmek zor olmasa gerek...
    

Erken seçim kararının verilmesinden sonra önümüzdeki günlerde siyasi yorumlarımıza devam edeceğiz. Bugünkü tablo böyle,yarın ne olur, bunları hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.