Görme engelli çift ev istiyor

ÖZEL HABER 22.11.2016 - 12:49, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Görme engelli çift ev istiyor

Isparta’da dört yıl önce evlenen görme engelli çift, yaşadıkları maddi sorunlardan ve sığınaktan bozma evden kurtulmak için yardım bekliyor.
1,5 yaşında kirece düşerek görme yetisini kaybeden Kadir Ersoy, 4 yıl önce görme engelli Fatma Ersoy'la evlenerek Isparta'ya yerleşti. Güzel bir gelecek hayali kuran Ersoy çifti, üç aydan üç aya aldıklara maaşla geçinmekte zorluk çekiyor. Çalışmak istemelerine rağmen iş bulamayan çift, yaşadıkları bodrum katından kurtulmak istiyor. Görme engelli Fatma Ersoy, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmek istediklerini söyledi. Ersoy, "Toplumun kanayan yarasıyız ama yaramızı saran yok. Gittiğimiz her kapı yüzümüze kapanıyor. Çünkü yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor. Gittiğimiz yerlerde bize bakıcı bulun diyorlar. Biz bakıcıyı nasıl bulacağız. Bakıcı yoksa ölmemiz mi gerekiyor? İşe de giremiyoruz. Devletimizden bizim gibi engellilere yönelik yasalar çıkarmalarını istiyoruz. Biz aslında engelimizi aştık. Ama yasa engelini aşamadık. Ağır engelli olduğumuz için işe girme şansımız yok. Yasalar bizim gibi işe giremeyen engellilere için belirli kriter çiziyor. Kendisine bakamıyorsa bakıcı bulacaksınız. Biz de çok denedik aradık ama biz kendimize bakıyoruz. Ben ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Eşim de günlük ihtiyaçlarını giderebiliyor. Bizim iki şeye ihtiyacımız var. İnsanca barınabileceğimiz bir ev ve maaşta iyileştirme" dedi. "BURADAN ÇIKMAK İSTİYORUZ" Aynı zamanda ülser ve astım hastası da olduğunu belirten Fatma Ersoy, "Bodrum olduğu için kışın pencereyi açamıyorum çünkü duman giriyor. Rutubet olunca da bu sefer astımım artıyor. Gözüme göz kalbimize kalp olan var mı? Biz barınma sorunumuzun giderilmesini istiyoruz. Buradan çıkmak yaşanabilir bir eve girmek istiyoruz. İnsan onuruna yakışır üç aydan üç aya değil her ay bir maaş verilmesini istiyoruz. Biz kimseden maddi yardım beklemiyoruz. İnanıyorum ki yetkililer sesimizi duyacaktır" ifadelerini kaydetti. "MEZAR HAYATI YAŞIYORUZ" Kendisinin yüzde 94, eşinin de yüzde 90 oranında ağır engelli raporuna sahip olduklarını belirten Kadir Ersoy da üç aydan üç aya bin 200 liranın üzerinde özürlü maaşı aldıklarını söyledi. Bu parayla üç ay geçinmek zorunda olduğunu belirten Ersoy, "Kötü şartlarda mezar hayatı yaşıyoruz. Güneş yok. Kalorifer boruları, su şebekesi tepemizden geçiyor. Barınacak bir yer arıyoruz. Engelli maaşını da üç ayda değil her ay alacak şekilde insan onuruna yakışır şekilde düzenlemesini istiyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Biz toplumun insanıyız. Bize sahip çıkılacağına inanıyorum" diye konuştu. 
Isparta’da dört yıl önce evlenen görme engelli çift, yaşadıkları maddi sorunlardan ve sığınaktan bozma evden kurtulmak için yardım bekliyor.

1,5 yaşında kirece düşerek görme yetisini kaybeden Kadir Ersoy, 4 yıl önce görme engelli Fatma Ersoy'la evlenerek Isparta'ya yerleşti. Güzel bir gelecek hayali kuran Ersoy çifti, üç aydan üç aya aldıklara maaşla geçinmekte zorluk çekiyor. Çalışmak istemelerine rağmen iş bulamayan çift, yaşadıkları bodrum katından kurtulmak istiyor.

Görme engelli Fatma Ersoy, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmek istediklerini söyledi. Ersoy, "Toplumun kanayan yarasıyız ama yaramızı saran yok. Gittiğimiz her kapı yüzümüze kapanıyor. Çünkü yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor. Gittiğimiz yerlerde bize bakıcı bulun diyorlar. Biz bakıcıyı nasıl bulacağız. Bakıcı yoksa ölmemiz mi gerekiyor? İşe de giremiyoruz. Devletimizden bizim gibi engellilere yönelik yasalar çıkarmalarını istiyoruz. Biz aslında engelimizi aştık. Ama yasa engelini aşamadık. Ağır engelli olduğumuz için işe girme şansımız yok. Yasalar bizim gibi işe giremeyen engellilere için belirli kriter çiziyor. Kendisine bakamıyorsa bakıcı bulacaksınız. Biz de çok denedik aradık ama biz kendimize bakıyoruz. Ben ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Eşim de günlük ihtiyaçlarını giderebiliyor. Bizim iki şeye ihtiyacımız var. İnsanca barınabileceğimiz bir ev ve maaşta iyileştirme" dedi.

"BURADAN ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Aynı zamanda ülser ve astım hastası da olduğunu belirten Fatma Ersoy, "Bodrum olduğu için kışın pencereyi açamıyorum çünkü duman giriyor. Rutubet olunca da bu sefer astımım artıyor. Gözüme göz kalbimize kalp olan var mı? Biz barınma sorunumuzun giderilmesini istiyoruz. Buradan çıkmak yaşanabilir bir eve girmek istiyoruz. İnsan onuruna yakışır üç aydan üç aya değil her ay bir maaş verilmesini istiyoruz. Biz kimseden maddi yardım beklemiyoruz. İnanıyorum ki yetkililer sesimizi duyacaktır" ifadelerini kaydetti.

"MEZAR HAYATI YAŞIYORUZ"

Kendisinin yüzde 94, eşinin de yüzde 90 oranında ağır engelli raporuna sahip olduklarını belirten Kadir Ersoy da üç aydan üç aya bin 200 liranın üzerinde özürlü maaşı aldıklarını söyledi. Bu parayla üç ay geçinmek zorunda olduğunu belirten Ersoy, "Kötü şartlarda mezar hayatı yaşıyoruz. Güneş yok. Kalorifer boruları, su şebekesi tepemizden geçiyor. Barınacak bir yer arıyoruz. Engelli maaşını da üç ayda değil her ay alacak şekilde insan onuruna yakışır şekilde düzenlemesini istiyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Biz toplumun insanıyız. Bize sahip çıkılacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.