GÜNAYDIN’IN HALK GÜNLERİ

GÜNDEM 18.11.2016 - 11:33, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

GÜNAYDIN’IN HALK GÜNLERİ

Isparta’da ilk halk günleri toplantılarını dönemin Belediye Başkanı sayın Mehmet Aybatılı başlattı. Çok iyi hatırlıyorum Her hafta Cuma günleri yapılan Halk günlerine yoğun bir ilgi olurdu.Bizlerde ilginç haber yakalayabilmek için bu halk günlerini takip ederdik. Yani basına açık, şeffaf...  Neden Halk günü yapılır? Belediye Başkanının makamına girmek kolay değildir. Makama girmeden önce Özel kalem seni bir güzel sorguya çeker ve görüşme talebinin ne olduğunu söyler. Vatandaş sorununu sadece Belediye başkanına söyleyebileceğini ifade etmesine rağmen Özel kalem ısrarla görüşme gerekçesini sorar. (sanki Çözüm üretecek miş gibi!) Gerekçeyi söyleme cesareti gösteremeyen vatandaş boynunu bükerek geriye döner.... Evet bu bir senaryoda olsa biz bunları yıllardır gördük, yaşadık... İşte bu noktada Halk günleri hem halkın katılımı için, hemde Belediye başkanı için önemlidir. Geçmişteki Halk günlerinden çok ilginç konular çıkmış, birçok sorun çözüme kavuşmuştur. Elektirik faturasını ödeyemeyen vatandaşın borcunu cebinden ödeyen başkana, işsiz oğluna iş isteyen ananın feryadına kayıtsız kalmayan Valiye tanık olduk. Evet, yıllar sonra Devletin ildeki en yetkilisi, yani Valisi halk günleri başlattı. Her hafta vatandaşların sorunlarını dinleyecek olan Vali, çözüm üretecek ve devletin şefkat ellerini vatandaşa uzatacak. Evet gerçekten yerinde ve güzel bir çalışma.... Halkın valisi ünvanının çoktan alan ve hakeden sayın valiyede yakışan buydu... Halkı dikkate almayan, halkla iç içe olmayan, devletin gücünü ve sevgisini vatandaşa veremeyenlerin o koltuklardan ve makamlardan ayrıldıktan sonra unutulup gittiklerini gözardı edemeyiz. Geçmişte halkın valisi olarak Ispartaya kalıcı eserler bırakan sayın Ertuğrul Dokuzoğlu hala Isparta'da seviliyor ve sayılıyorsa bunun en önemli sebebi Halkın valisi olmasıdır... Halkın valisi, sayın Şehmus Günaydın Valimizin halk günlerinden birisine katılıp, vatandaşların sorunlarını, sayın valimizin yaklaşımını izlemek ve kamuoyu ile paylaşmak isterim... Bu arada Sayın valimizin başlattığı bu uygulamayı sayın Belediye başkanımızında yapmasını arzu ederim. Yukarıda senarsyosunu yazdığım ve belkide birçok vatandaşın duygularına tercüman olmaya çalıştığım belediye başkanı ile vatandaşın buluşmasında ortaya çıkacak ilginç diyaloglar ve sorunların çözümü noktasında aradaki engellerin kaldırılması doğru ve yerinde bir karar olur diye düşünüyorum. Halkına yakın olmayan idareciler, halkın sorunlarını ve beklentilerini bilemezler, en iyisi halkla buluşmak ve onların ne istediklerini birinci ağızdan duymak ve yerine getirmek doğru olandır. Saygılarımla.....

Isparta’da ilk halk günleri toplantılarını dönemin Belediye Başkanı sayın Mehmet Aybatılı başlattı.

Çok iyi hatırlıyorum Her hafta Cuma günleri yapılan Halk günlerine yoğun bir ilgi olurdu.Bizlerde ilginç haber yakalayabilmek için bu halk günlerini takip ederdik. Yani basına açık, şeffaf... 

Neden Halk günü yapılır?

Belediye Başkanının makamına girmek kolay değildir. Makama girmeden önce Özel kalem seni bir güzel sorguya çeker ve görüşme talebinin ne olduğunu söyler. Vatandaş sorununu sadece Belediye başkanına söyleyebileceğini ifade etmesine rağmen Özel kalem ısrarla görüşme gerekçesini sorar. (sanki Çözüm üretecek miş gibi!) Gerekçeyi söyleme cesareti gösteremeyen vatandaş boynunu bükerek geriye döner....

Evet bu bir senaryoda olsa biz bunları yıllardır gördük, yaşadık...

İşte bu noktada Halk günleri hem halkın katılımı için, hemde Belediye başkanı için önemlidir.
Geçmişteki Halk günlerinden çok ilginç konular çıkmış, birçok sorun çözüme kavuşmuştur. Elektirik faturasını ödeyemeyen vatandaşın borcunu cebinden ödeyen başkana, işsiz oğluna iş isteyen ananın feryadına kayıtsız kalmayan Valiye tanık olduk.

Evet, yıllar sonra Devletin ildeki en yetkilisi, yani Valisi halk günleri başlattı. Her hafta vatandaşların sorunlarını dinleyecek olan Vali, çözüm üretecek ve devletin şefkat ellerini vatandaşa uzatacak. Evet gerçekten yerinde ve güzel bir çalışma.... Halkın valisi ünvanının çoktan alan ve hakeden sayın valiyede yakışan buydu... Halkı dikkate almayan, halkla iç içe olmayan, devletin gücünü ve sevgisini vatandaşa veremeyenlerin o koltuklardan ve makamlardan ayrıldıktan sonra unutulup gittiklerini gözardı edemeyiz.

Geçmişte halkın valisi olarak Ispartaya kalıcı eserler bırakan sayın Ertuğrul Dokuzoğlu hala Isparta'da seviliyor ve sayılıyorsa bunun en önemli sebebi Halkın valisi olmasıdır... Halkın valisi, sayın Şehmus Günaydın Valimizin halk günlerinden birisine katılıp, vatandaşların sorunlarını, sayın valimizin yaklaşımını izlemek ve kamuoyu ile paylaşmak isterim... Bu arada Sayın valimizin başlattığı bu uygulamayı sayın Belediye başkanımızında yapmasını arzu ederim.

Yukarıda senarsyosunu yazdığım ve belkide birçok vatandaşın duygularına tercüman olmaya çalıştığım belediye başkanı ile vatandaşın buluşmasında ortaya çıkacak ilginç diyaloglar ve sorunların çözümü noktasında aradaki engellerin kaldırılması doğru ve yerinde bir karar olur diye düşünüyorum.

Halkına yakın olmayan idareciler, halkın sorunlarını ve beklentilerini bilemezler, en iyisi halkla buluşmak ve onların ne istediklerini birinci ağızdan duymak ve yerine getirmek doğru olandır.

Saygılarımla.....

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.