Hayallerimizi gerçekleştirelim!..

ÖZEL HABER 08.10.2016 - 10:19, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Hayallerimizi gerçekleştirelim!..

Isparta’nın son yıllarda en büyük sorunlarından birisi olan ve öne çıkan trafik ve otopark çilesine son verecek, şehrin nefes almasını sağlayacak, birbaşka deyişle dışardan gelen yabancıların kent kültürünü görebileceği bir alana ihtiyaç olduğu aşikar.
BU BİR ÖNERİ VE PROJEDİR Isparta’nın son yıllarda en büyük sorunlarından birisi olan  ve öne çıkan trafik ve otopark çilesine son verecek, şehrin nefes almasını sağlayacak, birbaşka deyişle dışardan gelen yabancıların kent kültürünü görebileceği bir alana ihtiyaç olduğu aşikar.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından şehrin ihtiyacı olan otoparklar yapılsa da bu sorun gün geçtikçe artarak devam ediyor.  Vatandaşlar, Valilik binasının karşısında bulunan eski Atatürk çay bahçesinin yıkılmasının ardından boş kalan alanın kent meydanı, altının da katlı otopark olmasını istiyor. Manşet Gazetesi olarak Isparta halkının nabzını ölçtük. Trafik sorununun çözümünün yanısıra şehrin Kent meydanı, kent müzesi, kent ormanı gibi gelişmiş ve ileri şehirlerde olan bu tür ihtyaçların Ispartaya’da kazandırılabileceği görüşündeler. Bir taşla birkaç kuş vurulabileceğini belirten vatandaşların önerileri şöyle: Atatürk Çay bahçes, Bedesten, Valilik binası, Ulucami’nin de içinde bulunduğu alanın tamamı şehrin yeni vitrini olabilir. Bu bölge tamamen trafiğe kapatılarak altı 10 bin araçlık otopark üstüde çok amaçlı kent meydanı olabilir. Şehrin dokusunu bozmadan bu alana yapılacak olan çalışmada kent müzesi, kent ormanı ve kent meydanını içinde barındıcak büyük bir proje hayata geçirilebilir. Valilik binası kent müzesine dönüştürülür ve Valilik hizmet binası şehrin birbaşka yerine taşınabilir.  ATATÜRK PARKI TİCARİ  ALAN OLMAKTAN ÇIKARILMALI Vatandaşlar şehrin en güzel yerinde işletmeye verilen ve bugüne kadar birçok kişi tarafından işletilemeyen ve amacı dışında kullanılan Atatürk parkının yeni dönemde işletmeye verilmemesi ve halkın ücretsiz kullanabileceği yeşil alan olarak yeniden dizayn edilmesin istiyorlar.... Göller bölgesinde yer alan ve şanlı bir tarihe sahip olan Ispartanın kültürü, gelenekleri ve markalarının gün yüzüne çıkartılabileceği ve teşhir edilebileceği büyük bir kent meydanında Ispartanın Halısı, Gülü, Kirazı, el sanatları, Elması, Kekiği, Davrazkayakmerkezi, Eğirdir gölü gibi simge olmuş tarihi ve turistik mekanların maketlerinin yapıldığı mini Isparta’nın sergilendiği bir kent meydanı için top Yüksek Mimar Y.Ziya Günaydın’da. Bu projeyi hayal gücü ile birleştirerek ortaya çıkacak görsellik inanıyoruz ki diğer kentlerede model olacak büyük bir eser olarak tarihe adını altın harflerle yazdıracaktır. Bu projenin tartışılması, konuşulması ve yeni fikirlerle bütünleştirerek ortaya daha ciddi, kalıcı ve olabilirliği mümkün bir eserin konması bu kadar zor olmasa gerek!... Halkın talepleri kadar şehrin vizyonunu değiştirmek ve markalarını ön plana çıkartmak yöneticilerin işi, bizden hatırlatması!...              Haber: Hakan YAMAN  
Isparta’nın son yıllarda en büyük sorunlarından birisi olan ve öne çıkan trafik ve otopark çilesine son verecek, şehrin nefes almasını sağlayacak, birbaşka deyişle dışardan gelen yabancıların kent kültürünü görebileceği bir alana ihtiyaç olduğu aşikar.

BU BİR ÖNERİ VE PROJEDİR
Isparta’nın son yıllarda en büyük sorunlarından birisi olan  ve öne çıkan trafik ve otopark çilesine son verecek, şehrin nefes almasını sağlayacak, birbaşka deyişle dışardan gelen yabancıların kent kültürünü görebileceği bir alana ihtiyaç olduğu aşikar. 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından şehrin ihtiyacı olan otoparklar yapılsa da bu sorun gün geçtikçe artarak devam ediyor. 
Vatandaşlar, Valilik binasının karşısında bulunan eski Atatürk çay bahçesinin yıkılmasının ardından boş kalan alanın kent meydanı, altının da katlı otopark olmasını istiyor. Manşet Gazetesi olarak Isparta halkının nabzını ölçtük. Trafik sorununun çözümünün yanısıra şehrin Kent meydanı, kent müzesi, kent ormanı gibi gelişmiş ve ileri şehirlerde olan bu tür ihtyaçların Ispartaya’da kazandırılabileceği görüşündeler.
Bir taşla birkaç kuş vurulabileceğini belirten vatandaşların önerileri şöyle:
Atatürk Çay bahçes, Bedesten, Valilik binası, Ulucami’nin de içinde bulunduğu alanın tamamı şehrin yeni vitrini olabilir. Bu bölge tamamen trafiğe kapatılarak altı 10 bin araçlık otopark üstüde çok amaçlı kent meydanı olabilir. Şehrin dokusunu bozmadan bu alana yapılacak olan çalışmada kent müzesi, kent ormanı ve kent meydanını içinde barındıcak büyük bir proje hayata geçirilebilir. Valilik binası kent müzesine dönüştürülür ve Valilik hizmet binası şehrin birbaşka yerine taşınabilir. 
ATATÜRK PARKI TİCARİ 
ALAN OLMAKTAN ÇIKARILMALI
Vatandaşlar şehrin en güzel yerinde işletmeye verilen ve bugüne kadar birçok kişi tarafından işletilemeyen ve amacı dışında kullanılan Atatürk parkının yeni dönemde işletmeye verilmemesi ve halkın ücretsiz kullanabileceği yeşil alan olarak yeniden dizayn edilmesin istiyorlar....
Göller bölgesinde yer alan ve şanlı bir tarihe sahip olan Ispartanın kültürü, gelenekleri ve markalarının gün yüzüne çıkartılabileceği ve teşhir edilebileceği büyük bir kent meydanında Ispartanın Halısı, Gülü, Kirazı, el sanatları, Elması, Kekiği, Davrazkayakmerkezi, Eğirdir gölü gibi simge olmuş tarihi ve turistik mekanların maketlerinin yapıldığı mini Isparta’nın sergilendiği bir kent meydanı için top Yüksek Mimar Y.Ziya Günaydın’da. Bu projeyi hayal gücü ile birleştirerek ortaya çıkacak görsellik inanıyoruz ki diğer kentlerede model olacak büyük bir eser olarak tarihe adını altın harflerle yazdıracaktır.
Bu projenin tartışılması, konuşulması ve yeni fikirlerle bütünleştirerek ortaya daha ciddi, kalıcı ve olabilirliği mümkün bir eserin konması bu kadar zor olmasa gerek!... Halkın talepleri kadar şehrin vizyonunu değiştirmek ve markalarını ön plana çıkartmak yöneticilerin işi, bizden hatırlatması!...
             Haber: Hakan YAMAN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.