HEM ve ASO’dan büyük başarı

ÖZEL HABER 19.08.2016 - 12:33, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

HEM ve ASO’dan büyük başarı

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000002720 StartFragment:0000000454 EndFragment:0000002704 HEM ve ASO’dan büyük başarı Kamuoyunda dershaneler yasası olarak bilinen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 12.03.2014 tarihinde yayınlanan 6528 sayılı kanun ile dershanelerin kapatılmasının ardından bir üst öğrenime hazırlık kurslarının Destekleme ve Yetiştirme Kursları adı altında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ücretsiz olarak açılmasına karar verilmişti. Bu kapsamda liseden mezun olarak herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin üniversiteye hazırlık kurslarının açılması görevi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine verildi. İl merkezimizde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ücretsiz olarak ilk defa açılan kurslarda YGS aşamasında 120 öğrenci LYS aşamasında 40 öğrenci kurslara düzenli olarak devam etmiştir.Geçtiğimiz günlerde açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre Isparta Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan YGS kurslarına katılan öğrencilerimiz içersine 2 öğrenci Tıp Fakültesine yerleşmiştir. Ayrıca Kursa katılan öğrencilerin yerleştiği üniversite ve bölümlerden bazıları; İTÜ İnşaat Mühendisliği, MAKÜ Veterinerlik, MAKÜ Mimarlık, SDÜ Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği, SDÜ Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği, İnönü Üni. Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği, Gazi Üni. Bilgisayar Ve Öğretim Tek. Öğretmenliği, Afyon Kocatepe Üni. Bilgisayar Öğretmenliği,SDÜ İşletme, SDÜ Muhasebe Ve Finansman, SDÜ Muhasebe, SDÜ Bankacılık Ve Sigortacılık, SDÜ İş Sağlığı Ve Güvenliği, SDÜ Bilgisayar Programcılığı, SDÜ Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği, SDÜ Harita Ve Kadastro Nişantaşı Üni. İnşaat Teknikerliği, SDÜ Fizik Tedavi Reh. ,SDÜ Ziraat Fakültesi, SDÜ Tarımsal Teknoloji(Ziraat Fakültesi) Önümüzdeki yıl açılacak kurslara katılmak isteyen mezun durumdaki öğrencilerin Eylül ayı içersinde Isparta Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000002720 StartFragment:0000000454 EndFragment:0000002704

HEM ve ASO’dan büyük başarı

Kamuoyunda dershaneler yasası olarak bilinen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 12.03.2014 tarihinde yayınlanan 6528 sayılı kanun ile dershanelerin kapatılmasının ardından bir üst öğrenime hazırlık kurslarının Destekleme ve Yetiştirme Kursları adı altında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ücretsiz olarak açılmasına karar verilmişti.

Bu kapsamda liseden mezun olarak herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin üniversiteye hazırlık kurslarının açılması görevi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine verildi. İl merkezimizde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ücretsiz olarak ilk defa açılan kurslarda YGS aşamasında 120 öğrenci LYS aşamasında 40 öğrenci kurslara düzenli olarak devam etmiştir.Geçtiğimiz günlerde açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre Isparta Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan YGS kurslarına katılan öğrencilerimiz içersine 2 öğrenci Tıp Fakültesine yerleşmiştir.

Ayrıca Kursa katılan öğrencilerin yerleştiği üniversite ve bölümlerden bazıları; İTÜ İnşaat Mühendisliği, MAKÜ Veterinerlik, MAKÜ Mimarlık, SDÜ Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği, SDÜ Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği, İnönü Üni. Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği, Gazi Üni. Bilgisayar Ve Öğretim Tek. Öğretmenliği, Afyon Kocatepe Üni. Bilgisayar Öğretmenliği,SDÜ İşletme, SDÜ Muhasebe Ve Finansman, SDÜ Muhasebe, SDÜ Bankacılık Ve Sigortacılık, SDÜ İş Sağlığı Ve Güvenliği, SDÜ Bilgisayar Programcılığı, SDÜ Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği, SDÜ Harita Ve Kadastro Nişantaşı Üni. İnşaat Teknikerliği, SDÜ Fizik Tedavi Reh. ,SDÜ Ziraat Fakültesi, SDÜ Tarımsal Teknoloji(Ziraat Fakültesi)

Önümüzdeki yıl açılacak kurslara katılmak isteyen mezun durumdaki öğrencilerin Eylül ayı içersinde Isparta Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.