İslami Terör Algısı Oluşturulmaya Çalışılıyor

16.01.2015 - 11:41, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

İslami Terör Algısı Oluşturulmaya Çalışılıyor

SDÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Kolukırık, İslami terör algısının dünyaya yayılmaya çalışıldığını söyledi.
İslam'ın terörizmle bağdaştırılmasının kabul edilemez bir hata ve batının ikiyüzlülüğünü göstermesi bağlamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kolukırık, "Norveç'te Anders Breivik 77 kişiyi öldürdüğünde kimse "Hıristiyan Terörü" sıfatını Kullanmamıştı. Şimdilerde ise Fransa'daki eylem üzerinden İslami Terör algısı dünyaya yayılmaya çalışılıyor" diye konuştu. 11 EYLÜL OLARAK TANIMLANMASI MANİDAR Saldırının ikinci 11 Eylül saldırısı olarak tanımlanmasının oldukça manidar olduğunu aktaran Kolukırık, "Pakistan'da Aralık 2014 tarihinde 140'dan fazla öğrencinin katledildiği eylem, yine Aralık 2014'te Sidney'de İranlı göçmenin karıştığı ve 3 kişinin öldüğü eylem gözlerden kaçmamalıdır. Bunun dışında Boko Haram örgütünün 2000 fazla kişiyi katlettiği eylem doğru olarak okunmalıdır. Boko Haram Terör Örgütü Batının Afrika'ya açılan penceresi ve operasyon ortağıdır. Hatırlanacağı üzere El Kaide üzerinden Irak ve Afganistan işgalleri yaşanmış ve petrol kolonileri oluşturulmuştu" diye konuştu. İŞİD İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYOR Bölgede yaşanan gelişmelere de değinen Suat Kolukırık, Işid terör örgütünün de batının hammadde ihtiyacını karşılayan ve İsrail güvenliğini sağlayan bir aracı olduğunu iddia etti. Kolukırık, "Terör örgütlerinin batının kendi çıkarları ekseninde yapılandığı diğer pek çok örnekten de bahsedebiliriz. Uzun bir süredir gündemimizi meşgul eden Pkk'nın organik bir yapı olduğunu kimse iddia edemez. Ne yazık ki Pkk üzerinden Türkiye'yi hizaya getirmeye çalışan, gücünü azaltan ve istikamet tayin eden dış bağlantılarının ardında yine batı emperyalizmi yatmaktadır" görüşünü iletti. BATI TERÖRİZMİ VURGUSU Saldırıların amacının İslam'ın yükselişinin engellenmesi olduğunu kaydeden Kolukırık, "Aslında yapılmaya çalışılan stratejik saldırılar ve terörist eylemler üzerinden İslam'ın yükselişinin kesintiye uğratılmasıdır. Abd ve Avrupa'da İslam düşmanlığı yapan Yahudi lobilerinin de rolünü hatırlamakta fayda var. Irak'da, Afganistan'da, Gazze'de, Mısır'da ve Suriye'de ve Afrika'da milyonlarca Müslüman'ın katledilişinin ardında batı terörizminden başka bir güç bulunmamaktadır. Aslında dünyadaki terörist odak Avrupa'dır" diye konuştu.    
SDÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Kolukırık, İslami terör algısının dünyaya yayılmaya çalışıldığını söyledi.

İslam'ın terörizmle bağdaştırılmasının kabul edilemez bir hata ve batının ikiyüzlülüğünü göstermesi bağlamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kolukırık, "Norveç'te Anders Breivik 77 kişiyi öldürdüğünde kimse "Hıristiyan Terörü" sıfatını Kullanmamıştı. Şimdilerde ise Fransa'daki eylem üzerinden İslami Terör algısı dünyaya yayılmaya çalışılıyor" diye konuştu.
11 EYLÜL OLARAK TANIMLANMASI MANİDAR
Saldırının ikinci 11 Eylül saldırısı olarak tanımlanmasının oldukça manidar olduğunu aktaran Kolukırık, "Pakistan'da Aralık 2014 tarihinde 140'dan fazla öğrencinin katledildiği eylem, yine Aralık 2014'te Sidney'de İranlı göçmenin karıştığı ve 3 kişinin öldüğü eylem gözlerden kaçmamalıdır. Bunun dışında Boko Haram örgütünün 2000 fazla kişiyi katlettiği eylem doğru olarak okunmalıdır. Boko Haram Terör Örgütü Batının Afrika'ya açılan penceresi ve operasyon ortağıdır. Hatırlanacağı üzere El Kaide üzerinden Irak ve Afganistan işgalleri yaşanmış ve petrol kolonileri oluşturulmuştu" diye konuştu.
İŞİD İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYOR
Bölgede yaşanan gelişmelere de değinen Suat Kolukırık, Işid terör örgütünün de batının hammadde ihtiyacını karşılayan ve İsrail güvenliğini sağlayan bir aracı olduğunu iddia etti. Kolukırık, "Terör örgütlerinin batının kendi çıkarları ekseninde yapılandığı diğer pek çok örnekten de bahsedebiliriz. Uzun bir süredir gündemimizi meşgul eden Pkk'nın organik bir yapı olduğunu kimse iddia edemez. Ne yazık ki Pkk üzerinden Türkiye'yi hizaya getirmeye çalışan, gücünü azaltan ve istikamet tayin eden dış bağlantılarının ardında yine batı emperyalizmi yatmaktadır" görüşünü iletti.
BATI TERÖRİZMİ VURGUSU
Saldırıların amacının İslam'ın yükselişinin engellenmesi olduğunu kaydeden Kolukırık, "Aslında yapılmaya çalışılan stratejik saldırılar ve terörist eylemler üzerinden İslam'ın yükselişinin kesintiye uğratılmasıdır. Abd ve Avrupa'da İslam düşmanlığı yapan Yahudi lobilerinin de rolünü hatırlamakta fayda var. Irak'da, Afganistan'da, Gazze'de, Mısır'da ve Suriye'de ve Afrika'da milyonlarca Müslüman'ın katledilişinin ardında batı terörizminden başka bir güç bulunmamaktadır. Aslında dünyadaki terörist odak Avrupa'dır" diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.