İŞSİZLİĞİ SIFIRLADI KAHVELERİ KAPATTI

İLÇE HABERLERİ 19.12.2016 - 12:05, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

İŞSİZLİĞİ SIFIRLADI KAHVELERİ KAPATTI

Sarıidris Belediye Başkanı 2014 yılında yerel seçimlere girerken seçim beyannamesinde ‘kahvehaneleri kapatacağız’ söylemi ile dikkat çekmişti. Söylediklerini başardıklarını belirten Belediye Başkanı Pala, “eskiden ormanda ağaç dikmek için işçi ilanına çıktığımızda yevmiyeci bulmak sorun olmazdı. Şimdi vatandaş işi olduğu için ormana ağaç dikmeye gitmiyor” dedi. Sarıidris Kasabası mantar üretimindeki başarılı çalışmaları ile tanınıyor. Öyle ki kasabadaki mantarhane sayısı 160’ı geçti. 2014 yılında yerel seçimlere ‘kahvehaneleri kapatacağız’ söylemi ile giren Belediye Başkanı Ramazan Pala beldede işsizlik sorunu olmadığını söyleyerek “vatandaşımız zengin, ekonomi işliyor. Eskiden ormanda çalışacak gündelikçi bulmak sorun olmazdı. Şimdi 4-5 saat ormanda ağaç dikerek 40 TL yevmiye alacak gündelikçi bulamıyoruz. Bakın gündüz saatlerinde kahvehanelerin hepsi boş. Hatta kahvecilerin dahi ek işleri olduğundan kahveleri açmıyor” diye konuştu.    ÇALIŞINCA, ÜRETİNCE OLUYOR Sarıidris Kasabasının Isparta ekonomisine yaptığı katkı özellikle giderek yayılan mantar üretimi ile artıyor. Kasabada mantarhane sayısı 160’ın üzerine çıktı. Bunun yanı sıra çilek konusunda başlayan çalışmalar, elma üretimi gibi tarımın diğer alanlarında da çalışmalar var. Kasabanın arazilerinin büyük bölümünde sulanabilir tarın yapılması için sulama projeleri yapılıyor. Yani çalışınca, üretince gelişme olduğu gözle görülüp, elle tutulabiliyor. KAHVEHANELER BOŞALDI Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala 2014 yılında seçimlere giderken ‘kahvehaneleri kapatacağız’ dediğini hatırlatarak “bu söylemi kahvelerin kapısına kilit vuracağız anlamında değil, herkesin işi olacak, hatta kahvecinin dahi, bu nedenle kahvehanelere oturacak eli boş vatandaş kalmayacak anlamında söylemiştik. Bugün söylediğimizin yaşandığını görüyoruz. Gündüz vakti gidin kahvelerde oturan vatandaş göremezsiniz. Herkes işinde gücündedir” dedi.   GÜNDELİKÇİ BULUNAMIYOR Sarıidris’te ekonominin işler durumda olduğuna dikkat çeken Pala, “eskiden ormanda çalışacak gündelikçi bulmak için ilana çıktığımızda çok sayıda vatandaş başvuru yapardı. Gündelikçi çalışacak bulmak sorun olmazdı. Şimdi ağaç dikim dönemi geldi. İlana çıkıyoruz ama, günlük 4-5 saat 40 TL yevmiye ile çalışacak insan bulamıyoruz. Ormanda ağaç dikecek gündelikçi bulamamakta yine bu insanların mevcut işlerinin olduğunun bir göstergesidir” diye konuştu.   VATANDAŞIMIZA BORCUMU ÖDEYEMEM Sarıidris halkına olan vefa borcunu ne kadar iş yapsa da ödeyemeyeceğini söyleyen Belediye Başkanı Ramazan Pala “Sarıidris halkımız vefalı ve çalışkandır. Ben vatandaşımıza olan borcumuzu meydanda üstümüze benzin döküp kendimi yaksam yine de ödeyemem” ifadelerini kullandı.

Sarıidris Belediye Başkanı 2014 yılında yerel seçimlere girerken seçim beyannamesinde ‘kahvehaneleri kapatacağız’ söylemi ile dikkat çekmişti. Söylediklerini başardıklarını belirten Belediye Başkanı Pala, “eskiden ormanda ağaç dikmek için işçi ilanına çıktığımızda yevmiyeci bulmak sorun olmazdı. Şimdi vatandaş işi olduğu için ormana ağaç dikmeye gitmiyor” dedi.

Sarıidris Kasabası mantar üretimindeki başarılı çalışmaları ile tanınıyor. Öyle ki kasabadaki mantarhane sayısı 160’ı geçti. 2014 yılında yerel seçimlere ‘kahvehaneleri kapatacağız’ söylemi ile giren Belediye Başkanı Ramazan Pala beldede işsizlik sorunu olmadığını söyleyerek “vatandaşımız zengin, ekonomi işliyor. Eskiden ormanda çalışacak gündelikçi bulmak sorun olmazdı. Şimdi 4-5 saat ormanda ağaç dikerek 40 TL yevmiye alacak gündelikçi bulamıyoruz. Bakın gündüz saatlerinde kahvehanelerin hepsi boş. Hatta kahvecilerin dahi ek işleri olduğundan kahveleri açmıyor” diye konuştu.   

ÇALIŞINCA, ÜRETİNCE OLUYOR

Sarıidris Kasabasının Isparta ekonomisine yaptığı katkı özellikle giderek yayılan mantar üretimi ile artıyor. Kasabada mantarhane sayısı 160’ın üzerine çıktı. Bunun yanı sıra çilek konusunda başlayan çalışmalar, elma üretimi gibi tarımın diğer alanlarında da çalışmalar var. Kasabanın arazilerinin büyük bölümünde sulanabilir tarın yapılması için sulama projeleri yapılıyor. Yani çalışınca, üretince gelişme olduğu gözle görülüp, elle tutulabiliyor.

KAHVEHANELER BOŞALDI

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala 2014 yılında seçimlere giderken ‘kahvehaneleri kapatacağız’ dediğini hatırlatarak “bu söylemi kahvelerin kapısına kilit vuracağız anlamında değil, herkesin işi olacak, hatta kahvecinin dahi, bu nedenle kahvehanelere oturacak eli boş vatandaş kalmayacak anlamında söylemiştik. Bugün söylediğimizin yaşandığını görüyoruz. Gündüz vakti gidin kahvelerde oturan vatandaş göremezsiniz. Herkes işinde gücündedir” dedi.  

GÜNDELİKÇİ BULUNAMIYOR

Sarıidris’te ekonominin işler durumda olduğuna dikkat çeken Pala, “eskiden ormanda çalışacak gündelikçi bulmak için ilana çıktığımızda çok sayıda vatandaş başvuru yapardı. Gündelikçi çalışacak bulmak sorun olmazdı. Şimdi ağaç dikim dönemi geldi. İlana çıkıyoruz ama, günlük 4-5 saat 40 TL yevmiye ile çalışacak insan bulamıyoruz. Ormanda ağaç dikecek gündelikçi bulamamakta yine bu insanların mevcut işlerinin olduğunun bir göstergesidir” diye konuştu.  

VATANDAŞIMIZA BORCUMU ÖDEYEMEM

Sarıidris halkına olan vefa borcunu ne kadar iş yapsa da ödeyemeyeceğini söyleyen Belediye Başkanı Ramazan Pala “Sarıidris halkımız vefalı ve çalışkandır. Ben vatandaşımıza olan borcumuzu meydanda üstümüze benzin döküp kendimi yaksam yine de ödeyemem” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.