Karağı köyünde yağmur duası

ISPARTA 25.05.2021 - 10:49, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Karağı köyünde yağmur duası

Isparta’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ve yaklaşık iki aydır hiç yağmur yağmaması üzerine endişeye düşen çiftçiler yağmur duası edip yağmur yemeği pişirerek dağıttılar.
 Isparta’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması çiftçiyi endişelendiriyor. Ekili alanları kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan çiftçiler bir yıllık mahsullerinin heba olmaması için yağmur duasına çıktı. Köyün Çataloluk mevkiinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek yapılan yağmur duasında çiftçiler yağış için el açıp, dua etti. Dua sonrasında yağmur yağması için pişirilen yemekler köylülere ikram edildi. Karağı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bugün köyümüzde yapılan çok güzel bir organizasyonla birlik ve beraberlik içerisinde Yağmur Duası yaptık. Allahu teala yapılan duaları inşallah kabul eyler de bol ve bereketli yağmur yağar. Yağmur duasının yapılmasına öncülük eden, maddi ve manevi destek veren herkesten Allah razı olsun. İnşallah köyümüzde birlik beraberliğe örnek olan bu yağmur duası, ilerleyen zamanlarda gurbette yaşan köy özlemi çeken hemşehrilerimizin buluştuğu yeni organizasyonlara vesile olur. Özellikle yağmur duası için kesilen kurbanların alınmasına vesile olan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Allah yapılan bütün hayırları kabul eylesin” dedi. HABER MERKEZİ
Isparta’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ve yaklaşık iki aydır hiç yağmur yağmaması üzerine endişeye düşen çiftçiler yağmur duası edip yağmur yemeği pişirerek dağıttılar.

 Isparta’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması çiftçiyi endişelendiriyor. Ekili alanları kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan çiftçiler bir yıllık mahsullerinin heba olmaması için yağmur duasına çıktı.

Köyün Çataloluk mevkiinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek yapılan yağmur duasında çiftçiler yağış için el açıp, dua etti. Dua sonrasında yağmur yağması için pişirilen yemekler köylülere ikram edildi.

Karağı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bugün köyümüzde yapılan çok güzel bir organizasyonla birlik ve beraberlik içerisinde Yağmur Duası yaptık. Allahu teala yapılan duaları inşallah kabul eyler de bol ve bereketli yağmur yağar.

Yağmur duasının yapılmasına öncülük eden, maddi ve manevi destek veren herkesten Allah razı olsun. İnşallah köyümüzde birlik beraberliğe örnek olan bu yağmur duası, ilerleyen zamanlarda gurbette yaşan köy özlemi çeken hemşehrilerimizin buluştuğu yeni organizasyonlara vesile olur. Özellikle yağmur duası için kesilen kurbanların alınmasına vesile olan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Allah yapılan bütün hayırları kabul eylesin” dedi.

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.