Köyden olimpiyatlara

SPOR 28.03.2017 - 11:44, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Köyden olimpiyatlara

Isparta’nın Atabey ilçesi Harmanören köyünden 7 ila 10 yaşlarındaki 20 çocuğa, kayak eğitimi veriliyor. Isparta'nın Atabey ilçesi Harmanören köyünde oturan ve hafta sonları kayak eğitimi alan 7-10 yaşlarındaki 20 çocuk, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil etmek istiyor. Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Tetik, özellikle köy çocuklarının kayakla tanışması ve bu spora gönül vererek profesyonel olmasının sağlanması amacıyla çalışmalara başladıklarını ifade etti. Harmanören'deki ailelerle görüştüğünü ve onay aldığını belirten Tetik, "Çobanisa, Harmanören, Büyükgökçeli gibi köylerden çok kaliteli sporcular yetiştirip, bunların Davraz Kayak Merkezi'ne mal olmalarını istiyoruz" dedi. ÇABUK KAVRIYORLAR Kayağı, pahalı olduğu için yapamayanlara öğretmenin, kendisi için önem taşıdığını dile getiren eğitimci Osman Yiğit, "Dünyada 'kayak' denilince Türkiye'nin adını göremiyoruz. Zenginin çocuğu bunu zevk için yapıyor, yarışmalarda dereceler elde etme çabasında değiller" dedi. Harmanören köyünden 10 yaşındaki Zübeyde Şansoy ise ilk kez kayak yapmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Bu durumdan çok memnun olduğunu dile getiren Şansoy, ileride profesyonel sporcu olmak istediğini kaydetti. 10 yaşındaki İbrahim Büyükçaylı ise Türkiye'yi temsil etmek istediğini ifade etti.

Isparta’nın Atabey ilçesi Harmanören köyünden 7 ila 10 yaşlarındaki 20 çocuğa, kayak eğitimi veriliyor.

Isparta'nın Atabey ilçesi Harmanören köyünde oturan ve hafta sonları kayak eğitimi alan 7-10 yaşlarındaki 20 çocuk, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil etmek istiyor. Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Tetik, özellikle köy çocuklarının kayakla tanışması ve bu spora gönül vererek profesyonel olmasının sağlanması amacıyla çalışmalara başladıklarını ifade etti. Harmanören'deki ailelerle görüştüğünü ve onay aldığını belirten Tetik, "Çobanisa, Harmanören, Büyükgökçeli gibi köylerden çok kaliteli sporcular yetiştirip, bunların Davraz Kayak Merkezi'ne mal olmalarını istiyoruz" dedi.


ÇABUK KAVRIYORLAR


Kayağı, pahalı olduğu için yapamayanlara öğretmenin, kendisi için önem taşıdığını dile getiren eğitimci Osman Yiğit, "Dünyada 'kayak' denilince Türkiye'nin adını göremiyoruz. Zenginin çocuğu bunu zevk için yapıyor, yarışmalarda dereceler elde etme çabasında değiller" dedi. Harmanören köyünden 10 yaşındaki Zübeyde Şansoy ise ilk kez kayak yapmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Bu durumdan çok memnun olduğunu dile getiren Şansoy, ileride profesyonel sporcu olmak istediğini kaydetti. 10 yaşındaki İbrahim Büyükçaylı ise Türkiye'yi temsil etmek istediğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.