Kübra Dağlı, altın madalyayı şehitlere armağan etti

SPOR 12.10.2016 - 10:29, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Kübra Dağlı, altın madalyayı şehitlere armağan etti

Tekvando dünya şampiyonu sporculardan Kübra Dağlı ve Emirhan Muran, madalyalarını 15 Temmuz şehitlerine armağan ettiklerini söyledi.
Kübra Dağlı, altın madalyayı şehitlere armağan etti Tekvando dünya şampiyonu sporculardan Kübra Dağlı ve Emirhan Muran, madalyalarını 15 Temmuz şehitlerine armağan ettiklerini söyledi. Peru'da yapılan 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası'nda 18 yaş üstü serbest stil ikili takım kategorisinde şampiyonluk yaşayan sporculardan Kübra Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın madalya için yıllardır çalıştığını söyledi. Büyük başarıların kolay elde edilemediğine ve hedefe ulaşmak için çok çalışmak gerektiğine dikkati çeken milli sporcu, şöyle konuştu: "Tekvandoya, boks antrenörü olan babam sayesinde başladım. Bu madalya sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, milli takım antrenörlerimiz ve ailemden çok büyük destek gördüm. Cumhurbaşkanımız telefonla arayarak tebrik etti. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Şampiyonluğumuzu 15 Temmuz şehitlerimize armağan ediyorum. Onlar bizim için savaştı, biz de onlar ve ülkemiz için İstiklal Marşımızı tüm dünyaya ezberletmek istiyoruz." Kübra Dağlı, 2014 yılından beri Dünya Tekvando Federasyonu tarafından oluşturulan gösteri takımında tek Türk ve Müslüman sporcu olarak yer aldığını söyledi. EMİRHAN MURAN: BAYRAMLARDA BİLE EVİMİZE GİTMEDİK İkili takım kategorisinde Kübra Dağlı ile şampiyonluğu göğüsleyen Emirhan Muran ise bayramlarda bile evlerine gitmeyerek şampiyona için çalıştıklarını anlattı. Bir senedir yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve hedefe ulaştıkları için çok mutlu olduklarını anlatan Emirhan, "Ülkemizin yaşadığı zor günlerde böyle bir başarı elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Dünya şampiyonu olmayı bekliyorduk. Hedefimiz şampiyonluktu ve bu doğrultuda bir yıldır çalışmalarımızı dinlenmeden sürdürdük. Bayramlarda evimize dahi gitmedik. Elde ettiğimiz altın madalyayı 15 Temmuz şehitlerimize armağan etmek istiyorum." dedi.  
Tekvando dünya şampiyonu sporculardan Kübra Dağlı ve Emirhan Muran, madalyalarını 15 Temmuz şehitlerine armağan ettiklerini söyledi.

Kübra Dağlı, altın madalyayı şehitlere armağan etti

Tekvando dünya şampiyonu sporculardan Kübra Dağlı ve Emirhan Muran, madalyalarını 15 Temmuz şehitlerine armağan ettiklerini söyledi.

Peru'da yapılan 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası'nda 18 yaş üstü serbest stil ikili takım kategorisinde şampiyonluk yaşayan sporculardan Kübra Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın madalya için yıllardır çalıştığını söyledi. Büyük başarıların kolay elde edilemediğine ve hedefe ulaşmak için çok çalışmak gerektiğine dikkati çeken milli sporcu, şöyle konuştu: "Tekvandoya, boks antrenörü olan babam sayesinde başladım. Bu madalya sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, milli takım antrenörlerimiz ve ailemden çok büyük destek gördüm.

Cumhurbaşkanımız telefonla arayarak tebrik etti. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Şampiyonluğumuzu 15 Temmuz şehitlerimize armağan ediyorum. Onlar bizim için savaştı, biz de onlar ve ülkemiz için İstiklal Marşımızı tüm dünyaya ezberletmek istiyoruz." Kübra Dağlı, 2014 yılından beri Dünya Tekvando Federasyonu tarafından oluşturulan gösteri takımında tek Türk ve Müslüman sporcu olarak yer aldığını söyledi.

EMİRHAN MURAN: BAYRAMLARDA BİLE EVİMİZE GİTMEDİK

İkili takım kategorisinde Kübra Dağlı ile şampiyonluğu göğüsleyen Emirhan Muran ise bayramlarda bile evlerine gitmeyerek şampiyona için çalıştıklarını anlattı. Bir senedir yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve hedefe ulaştıkları için çok mutlu olduklarını anlatan Emirhan, "Ülkemizin yaşadığı zor günlerde böyle bir başarı elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Dünya şampiyonu olmayı bekliyorduk. Hedefimiz şampiyonluktu ve bu doğrultuda bir yıldır çalışmalarımızı dinlenmeden sürdürdük. Bayramlarda evimize dahi gitmedik. Elde ettiğimiz altın madalyayı 15 Temmuz şehitlerimize armağan etmek istiyorum." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.