Meclis Başkanı belli oldu

SİYASET (AA) - Anadolu Ajansı | 01.07.2015 - 17:28, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Meclis Başkanı belli oldu

TBMM Başkanı seçiminde 4. tur oylama yapıldı. Yeni Meclis başkanı İsmet Yılmaz oldu. TBMM Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda, adaylardan hiçbiri seçilebilmek için gereken üye tamsayısının salt çoğunluğuna (276) ulaşamadı. Dördüncü tur oylama, üçüncü turda en çok oyu alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçilmiş oldu. 4. TUR SONUÇLARI Deniz Baykal 182 oy aldı. Sivas milletvekili İsmet Yılmaz ise 258 oy alarak Meclis başkanı seçildi. Oylamaya 547 milletvekili katıldı. 29 oy boş olarak kullanılırken, 78 oy ise geçersiz sayıldı. 3. TUR SONUÇLARI 3. tur oylamada İhsanoğlu: 80, Fırat: 78, oy aldı. İsmet Yılmaz: 259 ile 129 oy alan Deniz Baykal, 4. turda yarışacak. Bu turda da sonuç alınamaması durumunda yeni Meclis Başkanını yapılacak 4. tur oylama belirleyecek. 4. tur oylama işlemi sona erdi. BİRİNCİ VE İKİNCİ TUR Birinci ve ikinci tur oylamada, adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamadı.  

TBMM Başkanı seçiminde 4. tur oylama yapıldı. Yeni Meclis başkanı İsmet Yılmaz oldu.

TBMM Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda, adaylardan hiçbiri seçilebilmek için gereken üye tamsayısının salt çoğunluğuna (276) ulaşamadı.

Dördüncü tur oylama, üçüncü turda en çok oyu alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçilmiş oldu.

4. TUR SONUÇLARI

Deniz Baykal 182 oy aldı. Sivas milletvekili İsmet Yılmaz ise 258 oy alarak Meclis başkanı seçildi. Oylamaya 547 milletvekili katıldı. 29 oy boş olarak kullanılırken, 78 oy ise geçersiz sayıldı.

3. TUR SONUÇLARI

3. tur oylamada İhsanoğlu: 80, Fırat: 78, oy aldı. İsmet Yılmaz: 259 ile 129 oy alan Deniz Baykal, 4. turda yarışacak.
Bu turda da sonuç alınamaması durumunda yeni Meclis Başkanını yapılacak 4. tur oylama belirleyecek. 4. tur oylama işlemi sona erdi.

BİRİNCİ VE İKİNCİ TUR

Birinci ve ikinci tur oylamada, adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamadı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.