Milletvekili Bilgiç: 40 milyar TL’lik gelir bekleniyor

ÖZEL HABER 20.09.2016 - 10:11, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Milletvekili Bilgiç: 40 milyar TL’lik gelir bekleniyor

Milletvekili Bilgiç: 40 milyar TL’lik gelir bekleniyor Milyonlarca kişinin borçlarını yeniden yapılandıracağı Vergi barışı ile ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç önemli açıklamalarda bulundu. Vergi barışının müracaatlarının başladığını belirten Bilgiç, bu kapsamda 40 milyar liralık gelirin beklendiğini söyledi. Milyonlarca kişinin merakla beklediği borçların yeniden yapılandırılması kapsamındaki vergi barışı hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç önemli açıklamalarda bulundu.   Vergi barışı doğrultusunda müracaatların başladığını ifade eden Bilgiç, bu kapsamda 40 milyar liralık gelirin beklendiğini söyledi. Bilgiç yaptığı açıklamasında, "40 milyar liralık bu rakam sadece vergi ve prim yapılandırmasından oluşacak bir gelir. Uzlaşmalar var, matrah artırımı, stok affı, kasa düzeltim meselesi var. 30-40 milyar TL tahsil edilebilir daha da üzerinde olabilir" dedi. Bilgiç, Varlık Barışı'nın da önemli olduğunu ifade ederek vergi incelenmesine tabi tutulmamasının önemli olduğunu belirterek kara para ve terörün finansmanının bunun dışında olduğunun altını çizdi. Vatandaşlar borçlarını 18 aya kadar yeniden yapılandırabilecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin Ekim ayı sonuna kadar vergi daireleri ve sosyal güvenlik kurumu dairelerine başvuru yapması gerekiyor.

Milletvekili Bilgiç: 40 milyar TL’lik gelir bekleniyor

Milyonlarca kişinin borçlarını yeniden yapılandıracağı Vergi barışı ile ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç önemli açıklamalarda bulundu. Vergi barışının müracaatlarının başladığını belirten Bilgiç, bu kapsamda 40 milyar liralık gelirin beklendiğini söyledi.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği borçların yeniden yapılandırılması kapsamındaki vergi barışı hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç önemli açıklamalarda bulundu.

 

Vergi barışı doğrultusunda müracaatların başladığını ifade eden Bilgiç, bu kapsamda 40 milyar liralık gelirin beklendiğini söyledi.

Bilgiç yaptığı açıklamasında, "40 milyar liralık bu rakam sadece vergi ve prim yapılandırmasından oluşacak bir gelir. Uzlaşmalar var, matrah artırımı, stok affı, kasa düzeltim meselesi var. 30-40 milyar TL tahsil edilebilir daha da üzerinde olabilir" dedi. Bilgiç, Varlık Barışı'nın da önemli olduğunu ifade ederek vergi incelenmesine tabi tutulmamasının önemli olduğunu belirterek kara para ve terörün finansmanının bunun dışında olduğunun altını çizdi.

Vatandaşlar borçlarını 18 aya kadar yeniden yapılandırabilecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin Ekim ayı sonuna kadar vergi daireleri ve sosyal güvenlik kurumu dairelerine başvuru yapması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.