Mustafa Ceyhan tekrar ön seçim istiyor

SİYASET 04.09.2015 - 15:34, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Mustafa Ceyhan tekrar ön seçim istiyor

Geçtiğimiz 7 Haziran genel seçimlerinde ön seçim yapılan CHP’de 3. sırada yer alan Mustafa Ceyhan, CHP genel merkezine yaptığı başvurunun ardından, CHP’de tekrardan ön seçim yapılması için dilekçe verdi. Ceyhan’ın verdiği dilekçe şu şekilde “Bilindiği üzere ülkemiz seçim tekrarı zorlaması ile karşı karşıya kalmıştır. 7 Haziran 2015 seçimlerine partimiz Isparta’da ön seçim kararı almıştır. Ön seçime katılan 18 aday olmuştur. Ön seçim sonuçları açıklandığında tüm aday adayları arasından seçilen ilk 3 sıra aday adayımız sayılarından oy sayıları açısından çok küçük farkların olduğu görülmüştür. Isparta’da yaşanan ön seçim ve aday adaylığı ve devamlı adaylık çalışmalarımızda samimi, dürüst, itibarlı ve yüksek seviyede bir aday tanıtım ve seçim kampanyası yürütmeye özel itina ve özen gösterdim. Ön seçimden sonrada 6 Haziran seçim gününe kadar olan çalışmalarda da fiilen aktif şekilde bulundum ve aralıksız çalışmaya devam ettim. Fakat ön seçim arifesinde, yani bir gün önce ki akşam tarafıma yapılan dezenformasyon ile birlikte, tüm örgüt üyelerimize atılan kişiliğimi, aile yaşantımı karalama ve iftira mesajları ile birlikte örgütümüzün iradesi tecelli ederken etki altına alınmış ve tüm çalışmalarımızın altı bir küçük mesaj ile boşaltılmaya çalışılmış ve boşaltılmıştır. Tarafımıza daha sonra gelen mesajlar ve haberler neticesinde anladığımız kadarıyla sandık iradesine de seçim günü fiili etki yapılmıştır. Seçim tekrarının 1 Kasım 2015 tarihinde yapılması kararıyla birlikte örgütümüzün genel isteğinin yeniden ön seçim veya temayül yoklaması şeklinde olduğunu Isparta’da bulunduğum süre içinde tespit etmiş bulunmaktayım. Bu sürecin örgüt üyelerimizin özgür iradelerinin daha doğru bir şekilde tespiti fırsatı olduğunu büyük bir üye çoğunluğuyla birlikte düşünmekteyim. Genel merkezimizin tespit ettiği ve doğru bulduğu aday belirleme yöntemine sonuna kadar saygı duymakla beraber yukarıda saydığım bu gerekçelerle 1 Kasım 2015 seçimlerine esas teşkil edecek Isparta milletvekilleri adayları belirlenirken kentimizde ön seçim yapılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim”  

Geçtiğimiz 7 Haziran genel seçimlerinde ön seçim yapılan CHP’de 3. sırada yer alan Mustafa Ceyhan, CHP genel merkezine yaptığı başvurunun ardından, CHP’de tekrardan ön seçim yapılması için dilekçe verdi.

Ceyhan’ın verdiği dilekçe şu şekilde “Bilindiği üzere ülkemiz seçim tekrarı zorlaması ile karşı karşıya kalmıştır. 7 Haziran 2015 seçimlerine partimiz Isparta’da ön seçim kararı almıştır. Ön seçime katılan 18 aday olmuştur. Ön seçim sonuçları açıklandığında tüm aday adayları arasından seçilen ilk 3 sıra aday adayımız sayılarından oy sayıları açısından çok küçük farkların olduğu görülmüştür. Isparta’da yaşanan ön seçim ve aday adaylığı ve devamlı adaylık çalışmalarımızda samimi, dürüst, itibarlı ve yüksek seviyede bir aday tanıtım ve seçim kampanyası yürütmeye özel itina ve özen gösterdim. Ön seçimden sonrada 6 Haziran seçim gününe kadar olan çalışmalarda da fiilen aktif şekilde bulundum ve aralıksız çalışmaya devam ettim. Fakat ön seçim arifesinde, yani bir gün önce ki akşam tarafıma yapılan dezenformasyon ile birlikte, tüm örgüt üyelerimize atılan kişiliğimi, aile yaşantımı karalama ve iftira mesajları ile birlikte örgütümüzün iradesi tecelli ederken etki altına alınmış ve tüm çalışmalarımızın altı bir küçük mesaj ile boşaltılmaya çalışılmış ve boşaltılmıştır. Tarafımıza daha sonra gelen mesajlar ve haberler neticesinde anladığımız kadarıyla sandık iradesine de seçim günü fiili etki yapılmıştır. Seçim tekrarının 1 Kasım 2015 tarihinde yapılması kararıyla birlikte örgütümüzün genel isteğinin yeniden ön seçim veya temayül yoklaması şeklinde olduğunu Isparta’da bulunduğum süre içinde tespit etmiş bulunmaktayım. Bu sürecin örgüt üyelerimizin özgür iradelerinin daha doğru bir şekilde tespiti fırsatı olduğunu büyük bir üye çoğunluğuyla birlikte düşünmekteyim. Genel merkezimizin tespit ettiği ve doğru bulduğu aday belirleme yöntemine sonuna kadar saygı duymakla beraber yukarıda saydığım bu gerekçelerle 1 Kasım 2015 seçimlerine esas teşkil edecek Isparta milletvekilleri adayları belirlenirken kentimizde ön seçim yapılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim”


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.