O Günü Bugün Gibi Yaşıyoruz

ÖZEL HABER 17.08.2015 - 13:26, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

O Günü Bugün Gibi Yaşıyoruz

  Marmara depremi olarak tarihe geçen 17 Ağustos! Türkiye’nin en acı tarihlerinden birisi, binlerce insan öldü, yüzlerce aile yok oldu. Hayaller yarım kaldı, nice canlar gitti. 17 Ağustos depreminin milletimize verdiği zararı unutmadık. Unutmayacağız, unutturmayacağız.   16 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRKİYE, tarihinin en büyük felaketlerinden birini bundan 16yıl önce bugün yaşadı. 17 Ağustos 1999 tarihinde merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan büyük bir deprem meydana geldi. Sabah 03.02’de başlayan ve Richter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğündeki deprem 45 saniye sürdü. Tüm Marmara Bölgesi’yle birlikte Ankara’dan İzmir’e geniş bir alanda hissedildi.    İŞTE O ACI TABLO 17 BİN 480 kişinin resmi rakamlara göre hayatını kaybettiği depremde sokakta konuşulan rakam ise bunu iki katı! 23 bin yaralı 500 sakat, 285 bin konutta hasar ve 500 bin evsiz! Peki ya kaybolanlar! 16 yıldır hiçbir haber alınamayanlar! Yürekleri dağlayanlar! Asıl acı da bu olsa gerek. Bir mezarı dahi olmayan eş, dost anne, kardeşler…   MÜTEAHHİTLER SORUMLU TUTULDU Depremin bu kadar çok can kaybına yol açmasının sebebi olarak kaçak yapılar, standartlara uygun olmayan binalar ve daha ucuza mal etmek için malzemeden çalan müteahhitler gösterildi. Yapım hatalarından çöken binaların müteahhitlerine yaklaşık 2100 dava açıldı. Depremden sonra, zorunlu deprem sigortası gibi bir takım düzenlemeler getirildi ve halkın bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıldı. Hayatımıza ‘kentsel dönüşüm’ kavramı girdi.

 

Marmara depremi olarak tarihe geçen 17 Ağustos! Türkiye’nin en acı tarihlerinden birisi, binlerce insan öldü, yüzlerce aile yok oldu. Hayaller yarım kaldı, nice canlar gitti. 17 Ağustos depreminin milletimize verdiği zararı unutmadık. Unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

16 YIL ÖNCE BUGÜN

TÜRKİYE, tarihinin en büyük felaketlerinden birini bundan 16yıl önce bugün yaşadı. 17 Ağustos 1999 tarihinde merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan büyük bir deprem meydana geldi. Sabah 03.02’de başlayan ve Richter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğündeki deprem 45 saniye sürdü. Tüm Marmara Bölgesi’yle birlikte Ankara’dan İzmir’e geniş bir alanda hissedildi. 

 

İŞTE O ACI TABLO

17 BİN 480 kişinin resmi rakamlara göre hayatını kaybettiği depremde sokakta konuşulan rakam ise bunu iki katı! 23 bin yaralı 500 sakat, 285 bin konutta hasar ve 500 bin evsiz! Peki ya kaybolanlar! 16 yıldır hiçbir haber alınamayanlar! Yürekleri dağlayanlar! Asıl acı da bu olsa gerek. Bir mezarı dahi olmayan eş, dost anne, kardeşler…

 

MÜTEAHHİTLER SORUMLU TUTULDU
Depremin bu kadar çok can kaybına yol açmasının sebebi olarak kaçak yapılar, standartlara uygun olmayan binalar ve daha ucuza mal etmek için malzemeden çalan müteahhitler gösterildi. Yapım hatalarından çöken binaların müteahhitlerine yaklaşık 2100 dava açıldı. Depremden sonra, zorunlu deprem sigortası gibi bir takım düzenlemeler getirildi ve halkın bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıldı. Hayatımıza ‘kentsel dönüşüm’ kavramı girdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.