OTOPARK ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

GÜNDEM 08.12.2017 - 15:02, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

OTOPARK ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Isparta Belediyesi'nin 2018 yılında uygulayacağı gelir tarifesi belli oldu.  Belediye suya zam yapmadı. Evsel atık tarifelerinde yönetmelik gereği artışa gidildi. Otopark tarifesi astarı yüzünden pahalı gelince 1 TL artırıldı. Başkan Günaydın, "Otoparklardan belediye kasasına bir kuruş para girmiyor. Hiç olmazsa geliri giderini karşılasın' dedi Isparta'da 2018 yılında Belediye hizmetleri karşılığı alınacak  tarifeler belirlendi. Tarife Komisyonu, ilde suya zam yapmama kararı alırken, otopark ücretlerinde 1TL'lik artışa gidildi. Otopark ücretlerinde zamma gerekçe olarak gelirin gideri karşılamaması ve yüksek vergi ücretleri gösterildi.         OTOPARK ÜCRETLERİNDE ZORUNLU ZAM İşletme Müdürlüğü otopark işletmesi ücretlerinde ise Belediye, giderlerin karşılanması için zam yapma kararı aldı. Tarifelerde 1 TL'lik artışa gidildi. Böylece 15 dakikaya kadar ücretsiz olan Belediye otoparklarında bundan böyle 1 saate kadar 1 TL olan otopark ücreti 2 TL olarak alınacak. 1-3 saat arasında 3 TL, 14-24 saat arasında 15 TL otopark ücreti  alınacak.  Ön ödemeli kart ücreti de 15 Tl olarak belirlendi.   KORKUNÇ VERGİ ÖDÜYORUZ   Gelir Tarifesi Komisyon Başkanı  Gürsan Taştekin, otoparklardan alınan  ücretlerin vergi ve personel giderlerini karşılamadığını belirterek, "Otoparklarımızda 34 personel çalışıyor. 34 personele 140 bin TL ödeniyor.  30 bin Tl elektrik, 38 bin TL KDV, 27 bin TL geçici vergi, 15 bin TL kurumlar vergisi veriyoruz. 260 bin TL'lik sabit giderimiz var. Bunun karşılığında otoparklardan 244 bin TL alıyoruz. Kar amacı gütmüyoruz ama zarardayız" dedi.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da "  Otoparklarda belediyenin kasasına bir kuruş kalmıyor.  1TL'de biz koyup devlete veriyorduk.  Şimdi sıfıra sıfır çıkıyoruz. Amorti etmesi açısından düşünürsek yapı maliyetini de koymamız lazım.  O zaman 4-5 TL'ye varır. Biz yapı maliyetini yansıtmadık. Bunu hizmet kabul ettik. Bir otoparkın maliyeti  19 milyon TL.  Bir seferinde 57 bin lira vergi ödedik. Korkunç vergi ödüyoruz. Aldığımızı devlete ödüyoruz. Sonuçta devlete gidiyor. Zarar da belediye için tehlikedir. En azından maliyetini çıkarıyoruz. Bu hizmetimizden pişman değiliz. Halka hizmet gayesindeyiz., Keşke bu kadar vergi olmasa 1 TL olarak devam etseydik iyi olurdu ama maalesef böyle" dedi.    

Isparta Belediyesi'nin 2018 yılında uygulayacağı gelir tarifesi belli oldu.  Belediye suya zam yapmadı. Evsel atık tarifelerinde yönetmelik gereği artışa gidildi. Otopark tarifesi astarı yüzünden pahalı gelince 1 TL artırıldı. Başkan Günaydın, "Otoparklardan belediye kasasına bir kuruş para girmiyor. Hiç olmazsa geliri giderini karşılasın' dedi

Isparta'da 2018 yılında Belediye hizmetleri karşılığı alınacak  tarifeler belirlendi. Tarife Komisyonu, ilde suya zam yapmama kararı alırken, otopark ücretlerinde 1TL'lik artışa gidildi. Otopark ücretlerinde zamma gerekçe olarak gelirin gideri karşılamaması ve yüksek vergi ücretleri gösterildi.        

OTOPARK ÜCRETLERİNDE ZORUNLU ZAM

İşletme Müdürlüğü otopark işletmesi ücretlerinde ise Belediye, giderlerin karşılanması için zam yapma kararı aldı. Tarifelerde 1 TL'lik artışa gidildi. Böylece 15 dakikaya kadar ücretsiz olan Belediye otoparklarında bundan böyle 1 saate kadar 1 TL olan otopark ücreti 2 TL olarak alınacak. 1-3 saat arasında 3 TL, 14-24 saat arasında 15 TL otopark ücreti  alınacak.  Ön ödemeli kart ücreti de 15 Tl olarak belirlendi.  

KORKUNÇ VERGİ ÖDÜYORUZ  

Gelir Tarifesi Komisyon Başkanı  Gürsan Taştekin, otoparklardan alınan  ücretlerin vergi ve personel giderlerini karşılamadığını belirterek, "Otoparklarımızda 34 personel çalışıyor. 34 personele 140 bin TL ödeniyor.  30 bin Tl elektrik, 38 bin TL KDV, 27 bin TL geçici vergi, 15 bin TL kurumlar vergisi veriyoruz. 260 bin TL'lik sabit giderimiz var. Bunun karşılığında otoparklardan 244 bin TL alıyoruz. Kar amacı gütmüyoruz ama zarardayız" dedi.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da "  Otoparklarda belediyenin kasasına bir kuruş kalmıyor.  1TL'de biz koyup devlete veriyorduk.  Şimdi sıfıra sıfır çıkıyoruz. Amorti etmesi açısından düşünürsek yapı maliyetini de koymamız lazım.  O zaman 4-5 TL'ye varır. Biz yapı maliyetini yansıtmadık. Bunu hizmet kabul ettik. Bir otoparkın maliyeti  19 milyon TL.  Bir seferinde 57 bin lira vergi ödedik. Korkunç vergi ödüyoruz. Aldığımızı devlete ödüyoruz. Sonuçta devlete gidiyor. Zarar da belediye için tehlikedir. En azından maliyetini çıkarıyoruz. Bu hizmetimizden pişman değiliz. Halka hizmet gayesindeyiz., Keşke bu kadar vergi olmasa 1 TL olarak devam etseydik iyi olurdu ama maalesef böyle" dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.