SDÜ 27. sıraya yerleşti

EĞİTİM 10.08.2016 - 10:22, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

SDÜ 27. sıraya yerleşti

SDÜ 27. sıraya yerleşti Ülkemizde her geçen gün artan üniversite sayısı, üniversitelerarası rekabeti de beraberinde getiriyor.  Ürettikleri akademik çalışmaların yanında öğrencilerin hayatlarına bıraktıkları izler de üniversitelerin bu yarışta ön plana çıkmalarını sağlıyor. Bu kapsamda Türk yükseköğretim sisteminin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla lisans düzeyindeki öğrencilerin katılımıyla hazırlanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2016 sonuçları açıklandı. 106 devlet, 68 vakıf olmak üzere toplamda 174 üniversitede okuyan 10.894 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen, “Öğrenim Deneyiminin Tatminkarlığı”, “Yerleşkenin ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, Kurumun Yönetim ve İşlevinden Memnuniyet”, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” bileşenlerinin yer aldığı oylamada, Süleyman Demirel Üniversitesi 27. sıraya yerleşti. Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimlerini zenginleştirme ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli bir üniversite olma yolunda yol gösterici olmayı hedefleyen araştırma bu yıl, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirildi.

SDÜ 27. sıraya yerleşti

Ülkemizde her geçen gün artan üniversite sayısı, üniversitelerarası rekabeti de beraberinde getiriyor.  Ürettikleri akademik çalışmaların yanında öğrencilerin hayatlarına bıraktıkları izler de üniversitelerin bu yarışta ön plana çıkmalarını sağlıyor.

Bu kapsamda Türk yükseköğretim sisteminin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla lisans düzeyindeki öğrencilerin katılımıyla hazırlanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2016 sonuçları açıklandı.

106 devlet, 68 vakıf olmak üzere toplamda 174 üniversitede okuyan 10.894 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen, “Öğrenim Deneyiminin Tatminkarlığı”, “Yerleşkenin ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, Kurumun Yönetim ve İşlevinden Memnuniyet”, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” bileşenlerinin yer aldığı oylamada, Süleyman Demirel Üniversitesi 27. sıraya yerleşti.

Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimlerini zenginleştirme ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli bir üniversite olma yolunda yol gösterici olmayı hedefleyen araştırma bu yıl, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.