SDÜ'nün Yabancı Öğrenci Kontenjanı Arttı

EĞİTİM 08.07.2015 - 17:02, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

SDÜ'nün Yabancı Öğrenci Kontenjanı Arttı

YÖS'ün yurt dışı merkezlerdeki sınav ayağını iptal eden SDÜ, Ankara, İstanbul ve Isparta sınav merkezleri ile diğer üniversitelerde yapılan sınavlarla 888 yabancı öğrenci kabul edecek. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yabancı öğrenci pastasından pay alma noktasında ortaya koyduğu hedef bu dönem de devam ettiriliyor. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 2014-2015'de 865 olan yabancı öğrenci kontenjanı 2015-2016 dönemi için 888'e çıkarıldı. Mayıs ayında iş başına gelen Prof. Dr. İlker Çarıkçı ve ekibinin Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı'nın yurt dışı merkezlerdeki sınavları iptal etmesi bu konuda herhangi bir olumsuzluğa sebep olmayacak. Zira SDÜ Türkiye'deki sınav merkezleri ile diğer üniversitelerin yaptığı sınavlar doğrultusunda yabancı öğrenci kontenjanını dolduracak. Yükseköğrenim Kurumu'nun SDÜ'ye 2015-2016 Akademik Yılı için verdiği 888 yabancı öğrenci kontenjanı için kayıtlar cuma günü dolacak. Kayıt yaptırmayanların yerine yedek üsteden çağrı yapılacak. SDÜ'de 888 yabancı öğrenci kontenjanının tamamının dolmasına kesin gözüyle bakılıyor.  

YÖS'ün yurt dışı merkezlerdeki sınav ayağını iptal eden SDÜ, Ankara, İstanbul ve Isparta sınav merkezleri ile diğer üniversitelerde yapılan sınavlarla 888 yabancı öğrenci kabul edecek.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yabancı öğrenci pastasından pay alma noktasında ortaya koyduğu hedef bu dönem de devam ettiriliyor. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 2014-2015'de 865 olan yabancı öğrenci kontenjanı 2015-2016 dönemi için 888'e çıkarıldı. Mayıs ayında iş başına gelen Prof. Dr. İlker Çarıkçı ve ekibinin Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı'nın yurt dışı merkezlerdeki sınavları iptal etmesi bu konuda herhangi bir olumsuzluğa sebep olmayacak.

Zira SDÜ Türkiye'deki sınav merkezleri ile diğer üniversitelerin yaptığı sınavlar doğrultusunda yabancı öğrenci kontenjanını dolduracak. Yükseköğrenim Kurumu'nun SDÜ'ye 2015-2016 Akademik Yılı için verdiği 888 yabancı öğrenci kontenjanı için kayıtlar cuma günü dolacak. Kayıt yaptırmayanların yerine yedek üsteden çağrı yapılacak. SDÜ'de 888 yabancı öğrenci kontenjanının tamamının dolmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.