Sularımız çekiliyor

ISPARTA 30.06.2021 - 10:53, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Sularımız çekiliyor

Türkiye’yi etkisi altına alan kuraklık tehlikesi ne yazık ki gün geçtikçe kendisini göstermeye devam ediyor. Her ne kadar son dönemlerde yağışlar artsa da bilinçsiz tüketim yüzünden istenilen seviye de su birikimi sağlanamıyor.
Türkiye, küresel ısınmanın en çok etkilediği ülkelerin başında geliyor. Normal şartlarda Nisan ayında yağması beklenen yağmurlar Haziran ayında yağdı. Ancak bu yağışa rağmen su kaynaklarımız istenilen oranda doluş göstermedi. Her geçen yıl, bir önceki yıldan daha da kötüye gidiyor. Türkiye’nin yeni baş belası olan kuraklıktan en çok etkilenen bölge ise Göller Bölgesi olarak biliniyor. Özellikle ilimizde son günlerde yağan yağmurlar barajların birazda olsa dolmasında etki ederken, bilinçsiz tüketim yüzünden her geçen gün doluluk oranları düşüyor. DSİ kaynaklarından elde ettiğimiz gölet, baraj ve göllerin doluluk oranları acı tabloyu ortaya çıkartıyor. İŞTE ISPARTA’NIN O RAKAMLARI Göletlerin Doluluk Oranı:% 56 Barajların Doluluk Oranı:% 41 Göllerin Doluluk Oranı:% 68 2021 YILI HAZİRAN AYI GÖLET, BARAJ VE GÖLLERİN SON DURUMU Haziran ayı verilerine göre Isparta’da en büyük sıkıntı barajların doluluk oranı olarak ortaya çıkıyor. EĞİRDİR GÖLÜ: % 65 KOVADA GÖLÜ: % 68 GÖLCÜK GÖLÜ: % 70 BEYŞEHİR GÖLÜ: % 69 Yalvaç Barajı: %    45           Uluborlu Barajı : %   15               Sorgun Barajı : % 62 Atabey Göleti: %  57 Bağarası Göleti: %   35              Balcı Göleti : %   14                     Barla Göleti  : %  70                    Ç,Saraylar Göleti: %  26              Dedeçam Göleti: %   87             Hisarardı Göleti: %   85              İleydağı Göleti: %  46                  Körküler Göleti : %   42              Örenköy Göleti: %   45                Çetince Göleti: % 72                   Darıderesi Göleti : % 93 2020 YILI HAZİRAN AYI GÖLET, BARAJ VE GÖLLERİN SON DURUMU Yaptığımız değerlendirmeye göre ayrı gölet, baraj ve göllerin geçtiğimiz yıl Haziran ayında daha yüksek seviyede olduğu ortaya çıktı. İŞTE 2020 RAKAMLARI EĞİRDİR GÖLÜ: % 72 KOVADA GÖLÜ: % 75 GÖLCÜK GÖLÜ: % 72 BEYŞEHİR GÖLÜ: % 81 Yalvaç Barajı: %    92           Uluborlu Barajı : %   21               Sorgun Barajı : % 101 Atabey Göleti: %  76 Bağarası Göleti: %   88              Balcı Göleti : %   42                     Barla Göleti  : %  100                    Ç,Saraylar Göleti: %  69             Dedeçam Göleti: %   100             Hisarardı Göleti: %   99                İleydağı Göleti: %  61                  Körküler Göleti : %   73             Örenköy Göleti: %   76                 Çetince Göleti: % 95                   Darıderesi Göleti : % 91
Türkiye’yi etkisi altına alan kuraklık tehlikesi ne yazık ki gün geçtikçe kendisini göstermeye devam ediyor. Her ne kadar son dönemlerde yağışlar artsa da bilinçsiz tüketim yüzünden istenilen seviye de su birikimi sağlanamıyor.

Türkiye, küresel ısınmanın en çok etkilediği ülkelerin başında geliyor. Normal şartlarda Nisan ayında yağması beklenen yağmurlar Haziran ayında yağdı. Ancak bu yağışa rağmen su kaynaklarımız istenilen oranda doluş göstermedi. Her geçen yıl, bir önceki yıldan daha da kötüye gidiyor. Türkiye’nin yeni baş belası olan kuraklıktan en çok etkilenen bölge ise Göller Bölgesi olarak biliniyor. Özellikle ilimizde son günlerde yağan yağmurlar barajların birazda olsa dolmasında etki ederken, bilinçsiz tüketim yüzünden her geçen gün doluluk oranları düşüyor. DSİ kaynaklarından elde ettiğimiz gölet, baraj ve göllerin doluluk oranları acı tabloyu ortaya çıkartıyor.

İŞTE ISPARTA’NIN O RAKAMLARI

Göletlerin Doluluk Oranı:% 56

Barajların Doluluk Oranı:% 41

Göllerin Doluluk Oranı:% 68

2021 YILI HAZİRAN AYI GÖLET, BARAJ VE GÖLLERİN SON DURUMU

Haziran ayı verilerine göre Isparta’da en büyük sıkıntı barajların doluluk oranı olarak ortaya çıkıyor.

EĞİRDİR GÖLÜ: % 65

KOVADA GÖLÜ: % 68

GÖLCÜK GÖLÜ: % 70

BEYŞEHİR GÖLÜ: % 69

Yalvaç Barajı: %    45          

Uluborlu Barajı : %   15              

Sorgun Barajı : % 62

Atabey Göleti: %  57

Bağarası Göleti: %   35             

Balcı Göleti : %   14                    

Barla Göleti  : %  70                   

Ç,Saraylar Göleti: %  26             

Dedeçam Göleti: %   87            

Hisarardı Göleti: %   85             

İleydağı Göleti: %  46                 

Körküler Göleti : %   42             

Örenköy Göleti: %   45               

Çetince Göleti: % 72                  

Darıderesi Göleti : % 93

2020 YILI HAZİRAN AYI GÖLET, BARAJ VE GÖLLERİN SON DURUMU

Yaptığımız değerlendirmeye göre ayrı gölet, baraj ve göllerin geçtiğimiz yıl Haziran ayında daha yüksek seviyede olduğu ortaya çıktı.

İŞTE 2020 RAKAMLARI

EĞİRDİR GÖLÜ: % 72

KOVADA GÖLÜ: % 75

GÖLCÜK GÖLÜ: % 72

BEYŞEHİR GÖLÜ: % 81

Yalvaç Barajı: %    92          

Uluborlu Barajı : %   21              

Sorgun Barajı : % 101

Atabey Göleti: %  76

Bağarası Göleti: %   88             

Balcı Göleti : %   42                    

Barla Göleti  : %  100                   

Ç,Saraylar Göleti: %  69            

Dedeçam Göleti: %   100            

Hisarardı Göleti: %   99               

İleydağı Göleti: %  61                 

Körküler Göleti : %   73            

Örenköy Göleti: %   76                

Çetince Göleti: % 95                  

Darıderesi Göleti : % 91

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.