ISPARTA’DA İLK VAKA GÖRÜLDÜ!

CANLI YAYIN 23.09.2024 - 13:27, Güncelleme: 24.09.2024 - 21:20
 

ISPARTA’DA İLK VAKA GÖRÜLDÜ!

İlçe milli eğitim müdürlüğü’nün okullara yeterli hijyen desteğini vermemesinin bir sonucu olarak ilk vaka Isparta Aksu ilçesinde bulunan Bahar  Anaokulunda görüldü.El ayak hastalığı teşhisi konulan 25 öğrenciden 4ünün doktor raporu ile tedavisine başlandı.Belirtisi olanlar yine doktor kontrolünde tespit edilerek tedviye alınarak evlerine göderiliyor.Öte yandan bir süredir gündemde olan okullardaki temizlik malzemesi sıkıntısı sonucunda ilk vaka Aksu’dan geldi.Yetkililer velilerin çocuklarını oyun alanlarına , parklar ve kalabalık alanlardaki oyunları sonrası mutlaka ellerini dezenfekte etmeleri noktasında uyardı. EL AYAK HASTALIĞI NEDİR?  El ayak hastalığı picornaviridae ailesinden bağırsak virüslerinin neden olduğu ve insanlarda görülen bir hastalıktır.En sık neden olan virüsler coxsackie A virüs ve enterovirüs 71’dir.Hastalık genellikle bebek ve çocukları etkiler ve oldukça yaygındır. El ayak hastalığı genellikle yüksek ateş (38-39) iştahsızlık belli belirsiz bir kırıklık hali ve boğaz ağrısı ile başlar.Karın ağrısı ve öksürükte belirtiler arasında görülür ve deri dökünüleri olarak seyreder. El ve ayaklardaki döküntüler genellikle 5-7 gün içerisinde iyileşme gösterir.Özellikle küçük çocuklarda ağız yaraları da görülmektedir.   NASIL KORUNMALIYIZ.? El ayak hastalığı virüs kaynaklı bir hastalık olduğu için öncelikle el hijyenine dikkat edilmelidir.Çocuklara hizmet veren oyun alanları,kreşler ve okullarda zararlı koruyucular ve parfüm içermeyen sabunlar tercih edilmelidir. Bulaşıcılığı önlemek için eller sık sık yıkanmalı kirli el ile ağız ve yüze dokunulmamalıdır.Hastalığa yakalanan bireyle tabak bardak havlu gibi ortak eşyalar kullanılmamalı ve yakın temastan kaçınılmalıdır.  

İlçe milli eğitim müdürlüğü’nün okullara yeterli hijyen desteğini vermemesinin bir sonucu olarak ilk vaka Isparta Aksu ilçesinde bulunan Bahar  Anaokulunda görüldü.El ayak hastalığı teşhisi konulan 25 öğrenciden 4ünün doktor raporu ile tedavisine başlandı.Belirtisi olanlar yine doktor kontrolünde tespit edilerek tedviye alınarak evlerine göderiliyor.Öte yandan bir süredir gündemde olan okullardaki temizlik malzemesi sıkıntısı sonucunda ilk vaka Aksu’dan geldi.Yetkililer velilerin çocuklarını oyun alanlarına , parklar ve kalabalık alanlardaki oyunları sonrası mutlaka ellerini dezenfekte etmeleri noktasında uyardı.

EL AYAK HASTALIĞI NEDİR?

 El ayak hastalığı picornaviridae ailesinden bağırsak virüslerinin neden olduğu ve insanlarda görülen bir hastalıktır.En sık neden olan virüsler coxsackie A virüs ve enterovirüs 71’dir.Hastalık genellikle bebek ve çocukları etkiler ve oldukça yaygındır.

El ayak hastalığı genellikle yüksek ateş (38-39) iştahsızlık belli belirsiz bir kırıklık hali ve boğaz ağrısı ile başlar.Karın ağrısı ve öksürükte belirtiler arasında görülür ve deri dökünüleri olarak seyreder.

El ve ayaklardaki döküntüler genellikle 5-7 gün içerisinde iyileşme gösterir.Özellikle küçük çocuklarda ağız yaraları da görülmektedir.

 

NASIL KORUNMALIYIZ.?

El ayak hastalığı virüs kaynaklı bir hastalık olduğu için öncelikle el hijyenine dikkat edilmelidir.Çocuklara hizmet veren oyun alanları,kreşler ve okullarda zararlı koruyucular ve parfüm içermeyen sabunlar tercih edilmelidir.

Bulaşıcılığı önlemek için eller sık sık yıkanmalı kirli el ile ağız ve yüze dokunulmamalıdır.Hastalığa yakalanan bireyle tabak bardak havlu gibi ortak eşyalar kullanılmamalı ve yakın temastan kaçınılmalıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.