SAĞLIK HİZMETLERİNDE İLK VE ACİL YARDIM ÇALIŞTAYI YAPILDI

CANLI YAYIN 13.09.2024 - 16:47, Güncelleme: 15.09.2024 - 18:59
 

SAĞLIK HİZMETLERİNDE İLK VE ACİL YARDIM ÇALIŞTAYI YAPILDI

Süleyman Demirel Üniversitesi Atayalvaç Sağlık Hizmetleri, Isparta Sağlık Hizmetleri ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından sağlık sektöründeki önemli güncel sorunları ele almak ve çözüm yolları üretmek amacıyla “Sağlık Hizmetlerinde İlk ve Acil Yardım Çalıştayı” düzenlendi. Eğitim Fakültesi Hafız İbrahim Demiralay Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştayın açış konuşmasını yapan SDÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ali Tabur, acil sağlık hizmetlerinin etkinliği açısından önemli olan konulara değindi. Prof. Dr. Tabur, meslek yüksekokullarının sorunlarını, koordinasyon eksikliklerini, işbirliği olanaklarını ve akademik ilerleyiş süreçlerini ele alarak, bu süreçlere ilişkin tavsiyelerde bulundu. Özellikle paramediklerin acil sağlık hizmetlerindeki kritik rolüne vurgu yapılan çalıştayda, Yalvaç Acil Sağlık Hizmetleri personeli de yer aldı. Çalıştayda, saha ile yükseköğretim arasındaki sorunlar detaylı bir şekilde incelendi. Bu kapsamda, “yükseköğretim ve saha işbirlikleri”, “öğrencilerin uygulama alanlarında karşılaştıkları zorluklar”, “vaka örneklemeleri”, “uygulama çeşitlilikleri” ve “son gelişmeler” üzerinden bilgi paylaşımında bulunuldu. Çalıştay kapsamında meslek yüksekokullarının kalite ve akreditasyon sürecine katkı sağlamak amacıyla müfredat değerlendirmeleri de yapıldı. Sağlık hizmetleri programlarına ait “zorunlu ve seçmeli dersler”, “ders içerikleri”, “ders bilgi paketleri”, “öğretim yöntem-teknikleri” ve “AKTS’ler” üzerine detaylı analiz ve karşılaştırmalar gerçekleştirildi. SDÜ BÜLTEN

Süleyman Demirel Üniversitesi Atayalvaç Sağlık Hizmetleri, Isparta Sağlık Hizmetleri ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından sağlık sektöründeki önemli güncel sorunları ele almak ve çözüm yolları üretmek amacıyla “Sağlık Hizmetlerinde İlk ve Acil Yardım Çalıştayı” düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Hafız İbrahim Demiralay Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştayın açış konuşmasını yapan SDÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ali Tabur, acil sağlık hizmetlerinin etkinliği açısından önemli olan konulara değindi. Prof. Dr. Tabur, meslek yüksekokullarının sorunlarını, koordinasyon eksikliklerini, işbirliği olanaklarını ve akademik ilerleyiş süreçlerini ele alarak, bu süreçlere ilişkin tavsiyelerde bulundu. Özellikle paramediklerin acil sağlık hizmetlerindeki kritik rolüne vurgu yapılan çalıştayda, Yalvaç Acil Sağlık Hizmetleri personeli de yer aldı. Çalıştayda, saha ile yükseköğretim arasındaki sorunlar detaylı bir şekilde incelendi. Bu kapsamda, “yükseköğretim ve saha işbirlikleri”, “öğrencilerin uygulama alanlarında karşılaştıkları zorluklar”, “vaka örneklemeleri”, “uygulama çeşitlilikleri” ve “son gelişmeler” üzerinden bilgi paylaşımında bulunuldu. Çalıştay kapsamında meslek yüksekokullarının kalite ve akreditasyon sürecine katkı sağlamak amacıyla müfredat değerlendirmeleri de yapıldı. Sağlık hizmetleri programlarına ait “zorunlu ve seçmeli dersler”, “ders içerikleri”, “ders bilgi paketleri”, “öğretim yöntem-teknikleri” ve “AKTS’ler” üzerine detaylı analiz ve karşılaştırmalar gerçekleştirildi. SDÜ BÜLTEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.