Hakan YAMAN
Köşe Yazarı
Hakan YAMAN
 

ŞEHRİN KÜLTÜRÜDÜR OTOPARKLAR TUVALETLER

Birçoklarımız özel aracı ile yada otobüsle şehir dışına çıkmıştır. Özellikle otobüs yolculuklarında ihtiyaç molalarında girdiğimiz tuvaletlerin temizliği, modernliği dikkatimizden kaçmamıştır. Yine şehirlerde gezerken tuvalet ihtiyacını karşılayabileceğimiz yerleri aramış, ihtiyaç giderdikten sonra notunu vermişizdir. Yani o tuvaletler o şehre yakışıyor mu yakışmıyor mu bunu mutlaka sorgulamışızdır. Avrupa’ya gidenlerde bilir. Birçok ülkede tuvaletler seyyar, basit, kapısı olmayan sıradan yerlerdir. Bu kültür insana verilen değerin en bariz bir örneğidir. Isparta Belediyesinin merkezde yeniden yaptığı, tadilatını gerçekleştirdiği modern tuvaletlerle övünmemiz gerekirken, bunu Tİye alıp eleştiri konusu yapmak sapla samanı birbir7ine karıştırmaktan öte ye gitmez. Belediye başkanı Başdeğirmen’in seçim vaatlerindeki büyük yatırımlarla kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Eleştiri kadar takdir hakkını da doğru kullanmak gerekir. Özellikle dışardan gelen yabancıların kışın sıcak, yazın serin bir ortamda ihtiyacını gidermesi ve  tuvaletleri kullanması takdir edilecek bir hizmet olarak anılacaktır. şehrin aynası, vitrini ve kültürünü yansıtan bu hizmetler basite almak ve sıradanlaştırmak acizliktendir! Gelelim otoparklara... Bir önceki dönemin Belediye başkanı Y. Ziya Günaydın’ın görev yaptığı süre içerisinde bana göre en güzel hizmetlerinden birisi yaptığı otoparklardır. Yapılan hizmetin kalitesi, yıkılma  ve çökme riski tartışılabilir ama düşünce doğrudur ve şehre kazandırılan birkaç otopark o şehrin zenginliğini, kültürünü ve düzenini gözler önüne sermiştir. Umarım yeni dönemde birkaç yeni otopark daha yapılır ve araç zengini Isparta’da trafik kadar park eden ve edecek araçların düzeni sağlanır. Isparta idare mahkemesinin kararı ile cadde otopark uygulamasının iptal kararını yanlış buluyorum. Bu benim şahsı görüşümdür. Mahkeme kararını sorgulamak yada itiraz etmek benim işim değil. Elbette Belediyenin hukuk bürosu bu karara itiraz edecektir. Ben olaya başka bir pencereden bakıyorum. Her şeyden önce şu pandemi döneminde 55 insana ekmek kapısı olan otoparklardan belediyenin para kazandığını düşünmüyorum. Bir kişinin itirazı ile mahkeme 55 kişinin ekmeğine mani olmuştur. Üstelik otopark kültüründen bahsetmiştim. Cadde ve sokakların paralı olması ile birlikte insanlar araçlarını daha güvenli olan milyonlarca para harcanan otoparklara koymaya başlamış bu kültür Isparta’da yavaş yavaş oluşmaya başlamıştı. Günlük 3-5 lira parayı çok görenler ya aracına binmeyecek ya da araçlarını şehir içine getirmeyecek, ücretsiz cadde ve sokaklara park edecek. Umarım Isparta idari mahkemesinin vermiş olduğu bu karar bir üst mahkemeden geri döner ve 55 gariban vatandaş ekmeğine, işine yeniden kavuşur....
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2021 - Perşembe

ŞEHRİN KÜLTÜRÜDÜR OTOPARKLAR TUVALETLER

Birçoklarımız özel aracı ile yada otobüsle şehir dışına çıkmıştır. Özellikle otobüs yolculuklarında ihtiyaç molalarında girdiğimiz tuvaletlerin temizliği, modernliği dikkatimizden kaçmamıştır. Yine şehirlerde gezerken tuvalet ihtiyacını karşılayabileceğimiz yerleri aramış, ihtiyaç giderdikten sonra notunu vermişizdir. Yani o tuvaletler o şehre yakışıyor mu yakışmıyor mu bunu mutlaka sorgulamışızdır.

Avrupa’ya gidenlerde bilir. Birçok ülkede tuvaletler seyyar, basit, kapısı olmayan sıradan yerlerdir. Bu kültür insana verilen değerin en bariz bir örneğidir.

Isparta Belediyesinin merkezde yeniden yaptığı, tadilatını gerçekleştirdiği modern tuvaletlerle övünmemiz gerekirken, bunu Tİye alıp eleştiri konusu yapmak sapla samanı birbir7ine karıştırmaktan öte ye gitmez.

Belediye başkanı Başdeğirmen’in seçim vaatlerindeki büyük yatırımlarla kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Eleştiri kadar takdir hakkını da doğru kullanmak gerekir.

Özellikle dışardan gelen yabancıların kışın sıcak, yazın serin bir ortamda ihtiyacını gidermesi ve  tuvaletleri kullanması takdir edilecek bir hizmet olarak anılacaktır. şehrin aynası, vitrini ve kültürünü yansıtan bu hizmetler basite almak ve sıradanlaştırmak acizliktendir!

Gelelim otoparklara...

Bir önceki dönemin Belediye başkanı Y. Ziya Günaydın’ın görev yaptığı süre içerisinde bana göre en güzel hizmetlerinden birisi yaptığı otoparklardır. Yapılan hizmetin kalitesi, yıkılma  ve çökme riski tartışılabilir ama düşünce doğrudur ve şehre kazandırılan birkaç otopark o şehrin zenginliğini, kültürünü ve düzenini gözler önüne sermiştir. Umarım yeni dönemde birkaç yeni otopark daha yapılır ve araç zengini Isparta’da trafik kadar park eden ve edecek araçların düzeni sağlanır.

Isparta idare mahkemesinin kararı ile cadde otopark uygulamasının iptal kararını yanlış buluyorum. Bu benim şahsı görüşümdür. Mahkeme kararını sorgulamak yada itiraz etmek benim işim değil. Elbette Belediyenin hukuk bürosu bu karara itiraz edecektir.

Ben olaya başka bir pencereden bakıyorum. Her şeyden önce şu pandemi döneminde 55 insana ekmek kapısı olan otoparklardan belediyenin para kazandığını düşünmüyorum. Bir kişinin itirazı ile mahkeme 55 kişinin ekmeğine mani olmuştur.

Üstelik otopark kültüründen bahsetmiştim. Cadde ve sokakların paralı olması ile birlikte insanlar araçlarını daha güvenli olan milyonlarca para harcanan otoparklara koymaya başlamış bu kültür Isparta’da yavaş yavaş oluşmaya başlamıştı. Günlük 3-5 lira parayı çok görenler ya aracına binmeyecek ya da araçlarını şehir içine getirmeyecek, ücretsiz cadde ve sokaklara park edecek.

Umarım Isparta idari mahkemesinin vermiş olduğu bu karar bir üst mahkemeden geri döner ve 55 gariban vatandaş ekmeğine, işine yeniden kavuşur....

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.