Merhum iş insanı Şevket Demirel’in yıllar önce başlattığı karpuz festivali ailesi tarafından devam ettiriliyor. Hafta sonu ORKAV’da yapılan Karpuz festivali Ispartalıları bir araya getirdi. Merhum Demirel’in eşi Sezen Demirel ve kızlarının ev sahipliğinde saat 14.00’de başlayan ve 16.00 da sona eren festivalde gelenek bir kez daha yaşatılmış oldu.
Festivale Demirel ailesinin davetlisi olarak 27 dönem Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve eşi Prof. Dr. Mustafa Cesur, Isparta eski valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, yine Isparta eski Milletvekili Ertekin Durutürk, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Başkanı Metin Çelik, BORSA Başkanı Hüdai Şahin, İş dünyası, muhtarlar, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Her yıl olduğu gibi bu yılda ORKAV’a kurulan büyük sinevizyonda merhum Demirel’in konuşmasına yer verildi. Demirel konuşmasında “ Burada amacımız reklam yapmak, karpuz satmak değil, çiftçiyi, yatırımcıyı heveslendirmek, teşvik etmek, toprağı sevdirmek”...
Evet merhum Şevket Demirel, ileri görüşlü, yatırımı seven, Isparta sevdalısı bir kişi idi. Onu tanıyan, birlikte mesai yaptığı dostları da tek tek duygularını ifade ederken ondan övgü ile bahsettiler. Yatırımcı, ileri görüşlülüğünü, Isparta sevdalısı oluşunu dile getirdiler
Nihan Demirel Atasagun festival organizasyonunun yanı sıra, konuşması, yorumları ve misafirleri ile bire bir ilgilenmesi gözlerden kaçmadı. Mikrofonu herkese uzattı ve onların duygularını ifade etme fırsatı tanıdı. Konuşmacıların mesajları festivale anlam kattı. Bu festivalin amacı gerçekten karpuzun tadına bakmak değil, yılda bir kez de olsa Demirel ailesinin dostlarını bir araya getirmek ve merhum Şevket ağanın geleneğini yaşatmaktı.
Karpuz festivalinde konuklara geçmiş yıllarda olduğu gibi Isparta’nın geleneksel yemekleri ikram edildi. ORKAV’da yetişen patlıcan, domates, biber masada yerini aldı. Yine Elmataş’ta üretilen Elma suyu ve akabinde festivale konu olan Karpuz, kavun ve mısır ikram edildi.
ORKAV’da yetişen Karpuzların nasıl kesileceği ve dilimleneceğini izleyen konuklar önlerine konan karpuzu usulüne göre dilimleyerek festivale ayrı bir renk kattılar.
Son olarak Nihan Demirel Atasagun ile ayak üstü sohbetimizden bahsetmek istiyorum. Nihan hanım, Merhum Şevket Demirel’in en büyük kızı... Babasının yıllar önce başlattığı bu geleneği devam ettirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını dile getirdi. Kendisine teşekkür ettik ve bu geleneğin devam etmesinin bir anlamı ve topluma bir mesajı olduğunu dile getirdik. Kendisine misafirperverliği için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Merhum Şevket Demirel’in Vefalı evlatları ve Demirel sevdalıları bu geleneğe sıkı sıkı sarılmış ve onun bıraktığı eserleri yaşatmaya devam ediyor. 40 yıla yakın bir süredir devam eden geleneğin gelecek yıllarda da üstüne koyarak devam edeceğinden şüphemiz yok. Nihan hanımın heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Sadece Nihan hanım mı, elbette annesi, kardeşleri ve diğer aile bireyleri de dostları ile bir arada olmanın, Şevket Demirel sevgisinin kalplerde yaşadığını, gözlere ve sözlere yansıdığını görünce ne kadar mutlu olduklarına şahit olduk.
Yazımın başlığında da ifade ettiğim gibi KARPUZ BAHANE amaç dostlarla sıcak, anlamlı bir atmosferde bir arada olabilmek. Her yıl olduğu gibi bu yılda bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan Demirel ailesine en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Yediğimiz karpuz, kavun, mısır ve diğerlerinde Şevket Demirel’in toprağa verdiği değeri gördük. Şevket Demirel’i bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Yeni festivallerde buluşmak dileği ile…..
TEŞEKKÜRLER DEMİREL AİLESİ, İYİKİ VARSINIZ...