Hakan YAMAN
Köşe Yazarı
Hakan YAMAN
 

ALTIN YUMURTLUYOR MU?

ISBAŞ fabrikasının hikayesine kısaca değinerek konuyu tamamlayacağım. 1994 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı, merhum Şevket Demirel’in de yuvarlak masa etrafında oturduğu bir ortamda şirketi satın alarak belediyenin bünyesine geçirdi. 32 yıllık bir geçmişi olan ISBAŞ o dönem ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK olarak adlandırıldı. Hammaddesi bolca olan fabrika adeta para basıyor, bölgeye hakim bir işletme olarak inşaat sektöründe yok satan BİMS Blok malzeme üretiyordu. Bir dönem el değiştiren, özel sektöre geçen ISBAŞ yine Y. Ziya Günaydın döneminde geri alınarak, Orta doğunun en büyük tesisleri iddiası ile yoluna devam ediyordu. Ne var ki Başdeğirmen’in belediye başkanı olması ile içi boşaltılmış, zarar ettirilmiş, stokları tükenmiş, yeni ürünler için alınan makineler kullanılamaz halde devredilmişti. Altın yumurtlayan tavuk bırakın altın yumurtlamayı ölümüne, kaderine terkedilmişti. Başdeğirmen ile birlikte yeni bir yapılanmaya giren ISBAŞ kısa zamanda o eski cazibeli günlerine geri dönerek yine sektörün önde gelen firmaları arasına girmeyi başardı. Sektörün içinden gelen Genel müdür Mehmet Taner’in samimi, ciddi girişimleri ve personeli ile uyumlu çalışması sonucu bugün Altın dönemini yaşamaya başladı. Özellikle AR-GE biriminde çalışan mühendislerin ve personelin gayretleri yeni ürünlerin keşfi ile zirve yapmıştır.  İSKİM adını verdikleri yeni ürün piyasaya çıkar çıkmaz büyük ilgi görmüş ve Türkiye’nin en büyük firması KOÇTAŞ’ın satış ağına girmiştir. Ölümüne ve kaderine terkedilen ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK yeniden yumurtlamaya, üretmeye, istihdam yaratmaya ve daha da önemlisi Ekonomiye büyük katkılar sağlamaya başlamıştır. Isparta belediyesinin geçtiğimiz günlerde GES açılışında da bulunduk. 20 Megavat elektrik enerjisi üretimi ile Belediyeye yıllık 120 milyon lira gelir getirecek hizmetin mimarı olan belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen’in değimi ile geleceğe yapılan yatırım, yine gelecekte Isparta halkına hizmet olarak geri dönecek. Daha da önemlisi bundan sonraki belediye başkanlarının elini güçlendirecek, belediyeye önemli bir gelir kapısı oluşturacaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. ISBAŞ’ın AR-GE’si iyi çalışıyor ve inanıyorum ki, inşaat sektörünün dışında diğer sektörlere de hammadde üretecek, yeni  buluşlara imza atacaktır. Pomza madeni ilaç, tekstil, tarım, kimya sanayi gibi birçok alanda kullanılabilecek önemli bir maden. Bunun kıymetini iyi bilelim ve Isparta ekonomisine daha fazla istihdam, üretim ve katma değer katacak yeni yatırımlarla sektörün önünü açalım.
Ekleme Tarihi: 12 Ağustos 2022 - Cuma

ALTIN YUMURTLUYOR MU?

ISBAŞ fabrikasının hikayesine kısaca değinerek konuyu tamamlayacağım. 1994 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı, merhum Şevket Demirel’in de yuvarlak masa etrafında oturduğu bir ortamda şirketi satın alarak belediyenin bünyesine geçirdi. 32 yıllık bir geçmişi olan ISBAŞ o dönem ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK olarak adlandırıldı. Hammaddesi bolca olan fabrika adeta para basıyor, bölgeye hakim bir işletme olarak inşaat sektöründe yok satan BİMS Blok malzeme üretiyordu. Bir dönem el değiştiren, özel sektöre geçen ISBAŞ yine Y. Ziya Günaydın döneminde geri alınarak, Orta doğunun en büyük tesisleri iddiası ile yoluna devam ediyordu. Ne var ki Başdeğirmen’in belediye başkanı olması ile içi boşaltılmış, zarar ettirilmiş, stokları tükenmiş, yeni ürünler için alınan makineler kullanılamaz halde devredilmişti. Altın yumurtlayan tavuk bırakın altın yumurtlamayı ölümüne, kaderine terkedilmişti.

Başdeğirmen ile birlikte yeni bir yapılanmaya giren ISBAŞ kısa zamanda o eski cazibeli günlerine geri dönerek yine sektörün önde gelen firmaları arasına girmeyi başardı. Sektörün içinden gelen Genel müdür Mehmet Taner’in samimi, ciddi girişimleri ve personeli ile uyumlu çalışması sonucu bugün Altın dönemini yaşamaya başladı. Özellikle AR-GE biriminde çalışan mühendislerin ve personelin gayretleri yeni ürünlerin keşfi ile zirve yapmıştır.  İSKİM adını verdikleri yeni ürün piyasaya çıkar çıkmaz büyük ilgi görmüş ve Türkiye’nin en büyük firması KOÇTAŞ’ın satış ağına girmiştir.

Ölümüne ve kaderine terkedilen ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK yeniden yumurtlamaya, üretmeye, istihdam yaratmaya ve daha da önemlisi Ekonomiye büyük katkılar sağlamaya başlamıştır.

Isparta belediyesinin geçtiğimiz günlerde GES açılışında da bulunduk. 20 Megavat elektrik enerjisi üretimi ile Belediyeye yıllık 120 milyon lira gelir getirecek hizmetin mimarı olan belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen’in değimi ile geleceğe yapılan yatırım, yine gelecekte Isparta halkına hizmet olarak geri dönecek. Daha da önemlisi bundan sonraki belediye başkanlarının elini güçlendirecek, belediyeye önemli bir gelir kapısı oluşturacaktır.

Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. ISBAŞ’ın AR-GE’si iyi çalışıyor ve inanıyorum ki, inşaat sektörünün dışında diğer sektörlere de hammadde üretecek, yeni  buluşlara imza atacaktır. Pomza madeni ilaç, tekstil, tarım, kimya sanayi gibi birçok alanda kullanılabilecek önemli bir maden. Bunun kıymetini iyi bilelim ve Isparta ekonomisine daha fazla istihdam, üretim ve katma değer katacak yeni yatırımlarla sektörün önünü açalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.