3. AR-GE PROJE PAZARINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

ISPARTA 27.12.2024 - 13:18, Güncelleme: 27.12.2024 - 15:25
 

3. AR-GE PROJE PAZARINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokenti koordinasyonunda ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen “3. AR-GE Proje Pazarı” etkinliğinde ödüller sahiplerini buldu. Etkinlik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomi Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal ve proje sahibi öğrenciler katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, proje pazarına 30’dan fazla başvuru alındığını ve Isparta dışından da katılımın yüksek olduğunu belirtti. Bu tür organizasyonların, genç girişimcilerin yenilikçi fikirlerinin fark edilmesi ve gelişim süreçlerinde desteklenmesi adına büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ise gençlerin cesaretinin artırılmasına ve projelerin yatırımcılarla buluşturulmasına katkı sağlayan bu tür etkinliklerin önemine değindi. Prof. Dr. Saltan, “Gençlerimizin cesaretini artırarak projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak çok değerli. Bu etkinlikler sayesinde zeki insanlarımız daha cesur adımlar atabiliyor.” diye konuştu. FİNALİSTLERE DESTEK SDÜ Rektörü Prof. Dr. Saltan, dereceye giren projelerin yanı sıra tüm finalistlerin SDÜ Ön Kuluçka Merkezi altyapısı ve programlarından faydalanma imkânı bulacağını belirterek, genç girişimciler için önemli bir destek müjdesi verdi. ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından dereceye giren projelere ödülleri takdim edildi. BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: PILLOGY Proje sahibi Irmak İris tarafından geliştirilen PILLOGY, bilinçsiz ilaç kullanımını azaltmayı ve akılcı ilaç kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan bir ilaç düzenleme cihazı ve mobil uygulama entegrasyonu sunuyor. İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: PANOPTİS VR Muhammet Taha Koçyiğit’in geliştirdiği Panoptis VR, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri ile fen bilimlerinde soyut kavramların öğrenimini kolaylaştırmayı hedefleyen bir eğitim platformu. ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: AYEBE Aysun Beğen tarafından geliştirilen Oturaklı Doğum Yatağı, doğal doğum süreçlerini destekleyen ergonomik ve yenilikçi bir tasarıma sahip.

Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokenti koordinasyonunda ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen “3. AR-GE Proje Pazarı” etkinliğinde ödüller sahiplerini buldu. Etkinlik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomi Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal ve proje sahibi öğrenciler katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, proje pazarına 30’dan fazla başvuru alındığını ve Isparta dışından da katılımın yüksek olduğunu belirtti. Bu tür organizasyonların, genç girişimcilerin yenilikçi fikirlerinin fark edilmesi ve gelişim süreçlerinde desteklenmesi adına büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ise gençlerin cesaretinin artırılmasına ve projelerin yatırımcılarla buluşturulmasına katkı sağlayan bu tür etkinliklerin önemine değindi. Prof. Dr. Saltan, “Gençlerimizin cesaretini artırarak projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak çok değerli. Bu etkinlikler sayesinde zeki insanlarımız daha cesur adımlar atabiliyor.” diye konuştu.

FİNALİSTLERE DESTEK

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Saltan, dereceye giren projelerin yanı sıra tüm finalistlerin SDÜ Ön Kuluçka Merkezi altyapısı ve programlarından faydalanma imkânı bulacağını belirterek, genç girişimciler için önemli bir destek müjdesi verdi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından dereceye giren projelere ödülleri takdim edildi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: PILLOGY

Proje sahibi Irmak İris tarafından geliştirilen PILLOGY, bilinçsiz ilaç kullanımını azaltmayı ve akılcı ilaç kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan bir ilaç düzenleme cihazı ve mobil uygulama entegrasyonu sunuyor.

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: PANOPTİS VR

Muhammet Taha Koçyiğit’in geliştirdiği Panoptis VR, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri ile fen bilimlerinde soyut kavramların öğrenimini kolaylaştırmayı hedefleyen bir eğitim platformu.

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: AYEBE

Aysun Beğen tarafından geliştirilen Oturaklı Doğum Yatağı, doğal doğum süreçlerini destekleyen ergonomik ve yenilikçi bir tasarıma sahip.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.