SDÜ'DE İLHAM VEREN KONUŞMALAR

ISPARTA 07.11.2024 - 16:11, Güncelleme: 08.11.2024 - 14:17
 

SDÜ'DE İLHAM VEREN KONUŞMALAR

Süleyman Demirel Üniversitesi, alanında uzman konuşmacıları ve performans sanatçılarını buluşturan TEDx etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, bilimden sanata, yapay zekâdan psikolojik iyi oluşa kadar pek çok konuya dair ilham verici konuşmalar ve atölye çalışmaları yer aldı. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, etkinliğin amacının fikirlerin yayılmasını sağlamak ve katılımcıların kendi yolculuklarında ilham bulmalarını teşvik etmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ayyıldız, “TED-x kapsamında üniversitemizde paylaşılan hikâyelerin ve bakış açılarının bizlere ilham vereceğine inanıyoruz. Birbirimizden öğrenmeyi, ilham almayı ve birlikte yeni bir şeyler keşfetmeyi amaçlıyoruz. Her konuşmayı bir keşif fırsatı olarak görelim. Bugünkü programımızın herkese yeni ufuklar açmasını diliyorum.” dedi. Etkinlikte, birbirinden değerli konuşmacılar farklı konularda bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Durmuş Bahar, “Yapay Zeka Nasıl Sanat Yapar?” başlıklı konuşmasında yapay zekânın sanattaki rolünü tartışırken, Özay Erad “Küllerinden Yeniden Doğmak” adlı söyleşisinde kişisel yeniden doğuş hikâyelerini anlattı. Ece Mumay, “Sadece Şarkı Söylesem” başlıklı konuşmasıyla müzik ve sanatın insan hayatındaki yerini vurgularken, Sevilay Öztürk, “Her Melekte Kanat Olmaz” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Serdar Kuyumcu da “Kırık Kalplerin Doktoru Olmak” adlı konuşmasında, psikolojik iyileşme süreçlerini paylaştı. Volkan Demir ise, “Baba Simgesi Sanatın Aynasında: Oğul ve Kızın Yolculuğu” konulu konuşmasıyla aile ve toplum arasındaki bağları ele aldı. SDÜ BÜLTEN

Süleyman Demirel Üniversitesi, alanında uzman konuşmacıları ve performans sanatçılarını buluşturan TEDx etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, bilimden sanata, yapay zekâdan psikolojik iyi oluşa kadar pek çok konuya dair ilham verici konuşmalar ve atölye çalışmaları yer aldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, etkinliğin amacının fikirlerin yayılmasını sağlamak ve katılımcıların kendi yolculuklarında ilham bulmalarını teşvik etmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ayyıldız, “TED-x kapsamında üniversitemizde paylaşılan hikâyelerin ve bakış açılarının bizlere ilham vereceğine inanıyoruz. Birbirimizden öğrenmeyi, ilham almayı ve birlikte yeni bir şeyler keşfetmeyi amaçlıyoruz. Her konuşmayı bir keşif fırsatı olarak görelim. Bugünkü programımızın herkese yeni ufuklar açmasını diliyorum.” dedi.

Etkinlikte, birbirinden değerli konuşmacılar farklı konularda bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Durmuş Bahar, “Yapay Zeka Nasıl Sanat Yapar?” başlıklı konuşmasında yapay zekânın sanattaki rolünü tartışırken, Özay Erad “Küllerinden Yeniden Doğmak” adlı söyleşisinde kişisel yeniden doğuş hikâyelerini anlattı. Ece Mumay, “Sadece Şarkı Söylesem” başlıklı konuşmasıyla müzik ve sanatın insan hayatındaki yerini vurgularken, Sevilay Öztürk, “Her Melekte Kanat Olmaz” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Serdar Kuyumcu da “Kırık Kalplerin Doktoru Olmak” adlı konuşmasında, psikolojik iyileşme süreçlerini paylaştı. Volkan Demir ise, “Baba Simgesi Sanatın Aynasında: Oğul ve Kızın Yolculuğu” konulu konuşmasıyla aile ve toplum arasındaki bağları ele aldı. SDÜ BÜLTEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.