Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Genç Hukukçularla Buluştu

EĞİTİM 20.04.2022 - 13:29, Güncelleme: 20.04.2022 - 13:29
 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Genç Hukukçularla Buluştu

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Genç Hukukçularla Buluştu
Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ombudsmanlık ve Arabuluculuk Topluluğu tarafından “İnsan haklarının Kurumsallaşması ve Ulusal İnsan Hakları Kurumları” başlıklı bir konferans düzenlendi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç verdi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Metin, Ülkemizde insan haklarının daha iyi korunup, geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını dile getirerek bu alanda ilk girişimin 1990 yılında gerçekleştirildiğini ve TBMM bünyesinde insan haklarını inceleme komisyonu kurulduğunu söyledi. Hukukun üstün otoritenin iradesi olarak tanımlandığını belirten Prof. Dr. Muharrem Kılıç ise şunları söyledi: “Üstün otorite insan hak ve özgürlükleri, temel hakları, doğal hakları gibi bu kavramların hepsi belli bir tarihsel dönemde referansta bulunuyor. Bu durumlar açısından baktığımızda her biri insan hakları tarihi açışından bir gerilime, diyalektiğe, tartışmaya, sosyal ve siyasal kırılmaya tekabül ediyor.” Herhangi bir otoritenin sunduğu hakların ötesinde, pozitivist hukukun belirlediği ve hak kategorilerinin ötesinde bir hukukun var olduğunu ve bunların da doğuştan sahip olunması gereken haklar olduğunu vurgulayan Kılıç, “ İnsan hakları hukuku tarihi, doğal hukuk tarihi olarak da okunabilir.” dedi. Prof. Dr. Kılıç, insanlığın gündeminde temel bir sorun alanı olarak gündeme gelen idealite ve realite konusundan bahsederek konuşmasını sonlandırdı.  
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Genç Hukukçularla Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ombudsmanlık ve Arabuluculuk Topluluğu tarafından “İnsan haklarının Kurumsallaşması ve Ulusal İnsan Hakları Kurumları” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Metin, Ülkemizde insan haklarının daha iyi korunup, geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını dile getirerek bu alanda ilk girişimin 1990 yılında gerçekleştirildiğini ve TBMM bünyesinde insan haklarını inceleme komisyonu kurulduğunu söyledi.

Hukukun üstün otoritenin iradesi olarak tanımlandığını belirten Prof. Dr. Muharrem Kılıç ise şunları söyledi: “Üstün otorite insan hak ve özgürlükleri, temel hakları, doğal hakları gibi bu kavramların hepsi belli bir tarihsel dönemde referansta bulunuyor. Bu durumlar açısından baktığımızda her biri insan hakları tarihi açışından bir gerilime, diyalektiğe, tartışmaya, sosyal ve siyasal kırılmaya tekabül ediyor.”

Herhangi bir otoritenin sunduğu hakların ötesinde, pozitivist hukukun belirlediği ve hak kategorilerinin ötesinde bir hukukun var olduğunu ve bunların da doğuştan sahip olunması gereken haklar olduğunu vurgulayan Kılıç, “ İnsan hakları hukuku tarihi, doğal hukuk tarihi olarak da okunabilir.” dedi.

Prof. Dr. Kılıç, insanlığın gündeminde temel bir sorun alanı olarak gündeme gelen idealite ve realite konusundan bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.